Arrangementet er fullført.

Eurodok – dokumentarfilmfestival hovedbilde
torsdag 

Eurodok – dokumentarfilmfestival

ntso

Ta turen til Filmens Hus i perioden 18. til 22. mars. og opplev ny norsk og europeisk dokumentarfilm av ypperste klasse! Fordelt på to program, konkurranseprogrammet og det norske programmet, byr de på i alt 24 filmer disse dagene.

Flere av regissørene vil være til stede på visningene, og de får besøk av den profilerte dokumentarfilmskaperen Ulrich Seidl i forkant av festivalen.

Norsk program
Det norske programmet i årets Eurodok lukter det både sopp og stjernestøv av. Filmene fører deg langt ned og høyt opp. For aller første gang er en norsk film tatt ut til å åpne festivalen. Aslaug Holms Brødre er en poetisk skildring av barndommens univers der regissøren har filmet sine to sønner gjennom hele åtte år. Årets norske program viser ellers en stor bredde i både sjanger og tematikk. Alle norske filmer er gratis, men husk å ta ut plassbillett.
Oversikt over det norske programmet.

Europeisk konkurranseprogram
Ti europeiske filmer er plukket ut til årets konkurranseprogram. Disse filmene viser kvalitet av ypperste klasse. Det er en takknemlig oppgave å få velge og vrake blant de nyeste filmene Europa har å by på, og vi mener selv vi har funnet frem til de beste av de beste! Det er rått, hjerteskjærende, provoserende, engasjerende, til tider sjokkerende, men det er like fullt vakkert, håpefullt og inspirerende. En ting er sikkert – årets konkurranseprogram har noe for alle!
Oversikt over det europeiske programmet.

Om Eurodok
Hvert år arrangerer de Eurodok på Cinemateket. De har som mål å vise det beste av ny europeisk dokumentarfilm, et felt vi mener får for lite oppmerksomhet. Eurodok skal være et rom der ytringsfriheten står i fokus, og der vi måler temperaturen på Europa, både filmatisk og politisk. De siste årene har de også hatt et spesielt fokus på ny norsk dokumentar. På Eurodok får du se det beste av ny europeisk dokumentarfilm på stort lerret.

Relaterte saker

Eventbilde: Gratis torsdag på Naturhistorisk museum
torsdag

Gratis torsdag på Naturhistorisk museum

Her finner du utstillinger om geologi, zoologi, og klima og klimaendringer. Dette er et besøk som passer for hele familien!

Eventbilde: JERSEY BOYS på Chateau Neuf
torsdag

JERSEY BOYS på Chateau Neuf

Hold deg fast og rydd plass i kalenderen! Jersey Boys kommer til å ta Norge med storm og har Norgespremiere 27. januar 2022! «De hadde et særpreg, en attityd og et grep som ingen andre.» 

Eventbilde: Byblikk – Oslo i kunsten
torsdag

Byblikk – Oslo i kunsten

Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.