Arrangementet er fullført.

Eurodok 2012 hovedbilde
torsdag 

Eurodok 2012

eurodok-logoDen ellevte utgaven av Eurodok arrangeres 21. – 25. mars på Cinemateket i Oslo.

Festivalen har som mål å vise det beste av ny europeisk dokumentarfilm. Eurodok skal være et rom hvor ytringsfriheten står i fokus, og hvor temperaturen på Europa måles, filmatisk og politisk.

Les mer om Eurodok 2012 >>

Åpningsfilm: Fra finsk bondesønn til sosietetskokk på Manhattan

Eurodok 2012 åpner med en ekte feelgood-dokumentar! Finske Paavo – A Life in Five Courses forteller om Paavo Turtiainens eventyrlige liv, fra oppvekst som finsk bondesønn til familiekokk for Ingrid Bergman i Paris og selskapsarrangør for de aller rikeste på Manhattan.

Les mer om åpningsfilmen på Eurodok her >>

Ni nye norske dokumentarfilmer er plukket ut til Eurodok 2012.

Blant dem er Shakespeares skjulte sannhet, som får førpremiere, IDFA-vinneren The Betrayal og dokumentaren Ord etter Even, som forteller om en venneflokks opplevelser etter at en av dem ble drept på Utøya.

Les mer om de norske dokumentarene på Cinematekets nettside >>

Det utenlandske festivalprogrammet annonseres et par uker før festivalstart.

Billetter
Billetter til hele festivalen kan tas ut i billettluka på Filmens Hus fra og med onsdag 9. mars. Festivalpass koster 200 kroner. Med dette har du adgang til alle forestillinger, men du må ta ut gratis plassbillett i billettluka til det du skal se. Enkeltbilletter koster 50/80 kroner for medlemmer/ikke-medlemmer av Cinemateket.

Norske filmer – gratis

Alle norske filmer er gratis under festivalen. Her må du også huske å ta ut plassbillett. Det samme gjelder de tre åpningsfilmene 16. mars (Micky bader, Rabbit á la Berlin og Imagining Emanuel). Her gjelder førstemann til mølla-prinsippet.

Eurodok foregår på Filmens Hus i Dronningens gate 16 i Oslo.

Du kommer dit lettest ved å ta trikk 12 eller 13 til stoppet Kongens gate, t-bane til Jernbanetorget eller tog til Oslo S.

For mer informasjon, se Cinematekets nettsider >>

Relaterte saker

Eventbilde: Ringnes Brygghus digitale Pop Culture Quiz
onsdag
18:35

Ringnes Brygghus digitale Pop Culture Quiz

Mike og Ringnes Brygghus sin populære digitale Pop Culture Quiz

Eventbilde: Fagerborgfestspillene 2021 – Digitalt
torsdag
19:00

Fagerborgfestspillene 2021 – Digitalt

Fagerborgfestspillene er en kammermusikkfestival som arrangeres årlig av avgangsstudentene på bachelorprogrammet ved Barratt Due Musikkinstitutt. 

Eventbilde: Smak av Pinot Noir
torsdag
19:30

Smak av Pinot Noir

Bærum Kulturhus inviterer til en jordomseiling og smaker på de ulike typene med Merete Bø. Arrangementet foregår digitalt.