Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Ennio Morricone – «60 Years of Music» hovedbilde
mandag 
18:00
Unity Arena

Ennio Morricone – «60 Years of Music»

FKP Scorpio presenterer:
Maestro Ennio Morricone
Telenor Arena
Mandag 28. januar 2019

Ennio Morricones «60 Years of Music»-turné kommer til Norge for første – og siste gang.

Ennio Morricone skal dirigere musikken sin live i Telenor Arena den 28. januar 2019. Konserten er en del av hans «60 YEARS OF MUSIC»-verdensturné og inkluderer en opptreden fra den portugisiske fadolegenden Dulce Pontes som gjestesanger. Produksjonen har spilt for utsolgte arenaer over hele kontinentet og har mottatt stående applaus og strålende kritikker i media. Konserten i Oslo vil være den aller første, og siste, sjansen til å oppleve denne maestroens musikk i Norge.

Ennio Morricone har komponert over 500 stykker for film og tv, og over 100 andre verk. Høydepunktene inkluderer musikken til «Once Upon a Time in the West», «Once Upon a Time in America», «A Fistful of Dollars», «The Untouchables» og «The Mission». Morricones komposisjon for «The Good, The Bad and The Ugly» ligger fremdeles på andreplass over de 200 beste filmsoundtrackene som noensinne er laget.

Hans opptreden I Norge er en del av en utvidet turné som markerer hans 60-års jubileum som profesjonell komponist og dirigent. Turnéen består av over 50 konserter i 30 europeiske byer over de siste åra. I august 2017 mottok Maestro Morricone en pris fra sin konsertprodusent GEA Live for å ha solgt mer enn 500.000 billetter så langt på turnéen.

I 2016 komponerte og spilte han inn filmmusikken til Quentin Tarantinos «The Hateful Eight», og kritikerne var unisone i sin hyllest. Han også belønnet med en svært etterlengtet Oscar for beste originalmusikk, hans sjette BAFTA for beste filmmusikk og sin tredje Golden Globe for beste originalmusikk.

Senere samme år ble Morricone gjenforent med regissør Giuseppe Tornatore på det romantiske dramaet «The Correspondence», med Jeremy Irons i hovedrollen. Filmen kom ut nøyaktig 30 år etter premieren på «The Mission», som også hadde Irons i hovedrollen. Morricone og Tornatore har også samarbeidet på «Cinema Paradiso», «Malèna», «The Legend of 1900», «Baaria» og «The Best Offer».

Om sin pågående turné har Morricone sagt følgende:
«Å fremføre verkene mine i alle disse forskjellige byene for mennesker i alle aldre og fra alle samfunnslag, er en utrolig tilfredsstillende opplevelse. I år feirer jeg mitt 60. år som komponist, med over 600 verk på samvittigheten.»
«På denne turneen blir det et helt nytt repertoar med nye høydepunkter. Selvfølgelig kommer man ikke utenom de klassiske stykkene fra den fantastiske Sergio Leones westernfilmer, og The Mission. Men samlet sett vil opplevelsen være annerledes denne gang. Dette kan skal jeg inkludere musikk fra mitt samarbeid med Quentin Tarantino, så vel som noen stykker fra Leones westernfilmer jeg ikke har vært innom på tidligere turneer.»
«I tillegg får jeg besøk på scenen fra Dulce Pontes og hennes lidenskapelige vokal»

Maestroen Morricone vil dirigere konserten selv. Konserten i Oslo vil bli fremført av Tsjekkias nasjonale symfoniorkester og et kor på over 75 sangere. Orkesteret og Morricone har en lang historie sammen, da de har vært med på nesten hele turnéen de seneste årene. De var også orkesteret på innspillingen av musikken til «The Hateful Eight», så de mange prisene han mottok for denne er et resultat av et veldig fruktbart samarbeid mellom en Maestro og hans orkester.

Relaterte saker

Eventbilde: Sankthansfeiring på Henie Onstad – Gratis og åpent for alle!
søndag
18:00

Sankthansfeiring på Henie Onstad – Gratis og åpent for alle!

I år igjen inviterer Henie Onstad Kunstsenter til sankthansfeiring. Det blir aktiviteter for store og små, dans og musikk, og de håper det blir solskinn og folkefest!

Eventbilde: Jazzcruise – god mat og musikk på fjorden
tirsdag
19:00

Jazzcruise – god mat og musikk på fjorden

Dette legendariske jazzcruiset har i en årrekke kombinert en båttur på fjorden med nydelig rekebuffet og kvalitets-konserter gjennom sommerhalvåret.

Eventbilde: Tons of Rock
lørdag
00:00

Tons of Rock

Tons of Rock fyller 10 år og de inviterer til tidenes bursdagsfeiring på Ekebergsletta i juni 2024.