Søk i Aktiv i Oslo

Foredrag: En afrikaner på Grønland hovedbilde

Foredrag: En afrikaner på Grønland

Onsdag 12. oktober holder forfatteren Tété-Michel Kpomassie, den første afrikaneren som besøkte Grønland, foredrag om sin tid blant eskimoene.

Historien starter i 1957, da Tété-Michel Kpomassie er innlagt på et misjonær-sykehus i Togo. Han leser en bok om eskimoene på Grønland og blir bergtatt av historien om menneskene i isødet. Han bestemmer seg for å oppsøke folket som bor på der og han bruker åtte år på å reise nordover, og bor 16 måneder på vestkysten av Grønland. Resultatet av den turen har han beskrevet i reiselitteratur-klassikeren “En afrikaner på Grønland”

Tété-Michel Kpomassie forlater en kultur full av gamle tradisjoner, og han møter et Grønland der kolonialiseringen har medført mange problemer. Tradisjoner er forsvunnet, alkoholisme og fattigdom er omfattende. Kpomassie er kritisk til mye av det han ser, men hele tiden skinner en kjærlighet til menneskene igjennom. Kanskje er denne boken et bevis på at to ganske forskjellige folk som har levd under det samme hvite åket, kan møtes i et slags åndelig fellesskap.

Onsdag 12. oktober kl. 19:00
Meld deg på foredraget ved å sende en e-post til julie@nomaden.no
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Relaterte saker

Eventbilde: Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum
onsdag
13:00

Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum

Omvisningene er lagt til rette for fedre og mødre i permisjon som ønsker kulturelt påfyll. Babyene er med å bestemme tempoet.

Eventbilde: En aften med Bølgen & Berens: Tjuvholmen
onsdag
18:30

En aften med Bølgen & Berens: Tjuvholmen

Helaften med søkelys på mat og vin i kombinasjon! De serverer en fire-retters meny akkompagnert av hele 11 viner. Bølgen & Berens gir deg tankegangen bak vinvalgene, og loser deg gjennom en helaften med velsmak.

Eventbilde: Kurs i street food
torsdag
17:00

Kurs i street food

Et deltagende kokkekurs hvor du både lærer å lage rettene, samt prinsipper om den voksende street food-trenden.