Arrangementet er fullført.

Foredrag: En afrikaner på Grønland hovedbilde
torsdag 

Foredrag: En afrikaner på Grønland

Onsdag 12. oktober holder forfatteren Tété-Michel Kpomassie, den første afrikaneren som besøkte Grønland, foredrag om sin tid blant eskimoene.

Historien starter i 1957, da Tété-Michel Kpomassie er innlagt på et misjonær-sykehus i Togo. Han leser en bok om eskimoene på Grønland og blir bergtatt av historien om menneskene i isødet. Han bestemmer seg for å oppsøke folket som bor på der og han bruker åtte år på å reise nordover, og bor 16 måneder på vestkysten av Grønland. Resultatet av den turen har han beskrevet i reiselitteratur-klassikeren «En afrikaner på Grønland»

Tété-Michel Kpomassie forlater en kultur full av gamle tradisjoner, og han møter et Grønland der kolonialiseringen har medført mange problemer. Tradisjoner er forsvunnet, alkoholisme og fattigdom er omfattende. Kpomassie er kritisk til mye av det han ser, men hele tiden skinner en kjærlighet til menneskene igjennom. Kanskje er denne boken et bevis på at to ganske forskjellige folk som har levd under det samme hvite åket, kan møtes i et slags åndelig fellesskap.

Onsdag 12. oktober kl. 19:00
Meld deg på foredraget ved å sende en e-post til julie@nomaden.no
Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs i street food
mandag
17:00

Kurs i street food

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden.

Eventbilde: Mat og vin i kombinasjon
tirsdag
17:00

Mat og vin i kombinasjon

Denne kvelden vil du lære om mat og vin i kombinasjon. Dette vil bli en restaurantopplevelse ulikt noe dere har erfart tidligere.

Eventbilde: Sushikurs med Kulinarisk Akademi
torsdag
17:00

Sushikurs med Kulinarisk Akademi

Kulinarisk Akademi lærer deg hvordan man lykkes med sushi på en inspirerende, lettfattelig og instruktiv måte.