Søk i Aktiv i Oslo

Elisabeth Werp og utstillingen ”Et Dukkehjem” hovedbilde

Elisabeth Werp og utstillingen ”Et Dukkehjem”

werp

Kunstverket Hovedøya Galleri åpner årets sesong med en separatutstilling av Elisabeth Werp.

Utstillingen Et Dukkehjem viser Elisabeth Werp sin fortolkning av Henrik Ibsens berømte skuespill ved samme navn, der kunstneren har skapt en fiktiv fortsettelse av dramatikken som utspiller seg i teaterstykket. Kunstverket Hovedøya Galleri sin karakteristiske kunstsal, opprinnelig bygget som et lagerhus for militæret i 1847-48, vil bli fylt med malerier og grafiske arbeider.

Elisabeth Werp plukker opp igjen fortellingen der Henrik Ibsen forlater sine lesere; da Nora Helmer tar den kontroversielle avgjørelsen om å forlate sin familie til fordel for egen selvrealisering. 

Werp skaper karakteristiske fremstillinger av forlatte rom, der hun bygger opp bildene sine til å vise elementer av hva som blir igjen etter at noen har forsvunnet. Et Dukkehjem på Kunstverket

Hovedøya Galleri blir en form for fortsettelse av utstillingen Resonans som Werp nettopp avsluttet ved Stenersenmuseet.

I forbindelse med utstillingen lanseres kunstmappen Et Dukkehjem, laget i et opplag på 50eksemplarer, bestående av 4 litografier laget eksklusivt til Kunstverket Hovedøya Galleri. Elisabeth Werp illustrerer «Et Dukkehjem» som en del av «Ibsen-serien» til Edouard Weiss og Øivind Johansen, og er den sjette kunstneren til å bidra til prosjektet. Tidligere har Knut Rose, Frans Widerberg, Håkon Bleken, Jens Johannesen og Ørnulf Opdahl illustrert hvert sitt Ibsen-verk.

 

Les mer her!

Relaterte saker