Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

EKSTRAFORESTILLING: POLSK FILMFESTIVAL VISER MOJE CORKI KROWY MINE DØTRE… hovedbilde
tirsdag 
19:00

EKSTRAFORESTILLING: POLSK FILMFESTIVAL VISER MOJE CORKI KROWY MINE DØTRE…

ntso

POLSK FILMFESTIVAL inviterer deg til Cinemateket hver måned. Mine døtre kuene av Kinga Debska ble så populære med 2 utsolgte hus, slik at vi setter den opp igjen 1 gang til

Tirsdag 1 .mars 2016 kl.19.00

Stjernen i den populære TV-serien – Marta (Agata Kulesza) er 42 år, sterk og dominerende. Til tross for berømmelse og penger klarer hun fortsatt ikke å få orden på livet sitt.

Den emosjonelt ustabile 40-åringen Kasia (Gabriela Muskaog#322a) lever i et lite ideellt ekteskap med sin mann (Marcin Dorociog#324ski), mens de oppdrar en tenåringssønn (Jeremi Protas).
Søstrene forstår ikke hverandre. De forsøker ikke engang å forstå hverandres livsvalg. Begge foreldrene er blitt rammet av sykdommer, og én dør. Dette forårsaker at søsknene tvinges til å samarbeide. På denne måten nærmer kvinnene seg gradvis hverandre. De gjenoppretter den brutte kontakten som igjen fører til en rekke tragikomiske situasjoner.
se traileren:

www.youtube.com/watch?vm9joeE3-UUs Amerika jubler allerede over Mine døtre kuene. Den polske produksjonen ble kåret til Årets Film, sammen med Oscarnominerte Mad Max: Fury Road
og Innsiden Ut (Inside Out).

Det eksklusive magasinet The Village Voice publiserte en oppsummering av de beste produksjonene på kino siste året. Blant filmene The Walk, Inside Out,
og Mad Max: Fury Road fantes polske Mine døtre kuene. Regissør Kinga Dog#281bskas film ble her rangert som den beste filmen i 2015 uten en amerikansk distributør!

Historien er sann som livet selv – noen ganger trist, noen ganger munter. Min drøm er å skape en slik film med vekselvis latter og gråt, men hvor publikum kommer ut av kinoen oppmuntret sier Kinga Dog#281bska.

Filmen er svært ekte, morsom og gripende. Jeg kan ikke vente å få den ut i verden, gi den til folk, uttaler Agata Kulesza (Stjernen i den Oscar vinnende filmen Ida)Filmfotograf er Andrzej Wojciechowski (Hanoi-Warszawa, Blinded), og Ewa Skoczkowska står som produksjonsdesigner (Ki, og#8203og#8203Stones for Rampart). Sminke er et kunsttykke utført av Eva Kowalewska (Baby Blues, Flytende Skyskrapere), og kostymer av Agata Kulak (Du er Gud, Anna German). Filmen er produsert av Zbigniew Domagalski (Kaleidoscope Film Studio), polsk distributør- Kino og#346wiat.

Regissør: Kinga Dog#281bska
Manus: Kinga Dog#281bska
Sjanger: Drama Komedie
Produksjon: Polen
Premiere: 15 januar 2016 (Polen) 16 september 2015 (verden)
priser: 2 utmerkelser og en nominasjon

Obs: responsen er stor så sørg for å sikre deg billetter i dag!

www.cinemateket.no/billetter?eventId145700

www.facebook.com/events/1706300646259423
En av de bedre filmene på den 40. filmfestivalen i Gdynia. Den fortjener stor applaus
Naekranie.pl

Flott skuespill og godt fortalt historie
Stopklatka

Leken, varmt og godt spilt
Radiogdansk.pl

Mine døtre kuene er den polske ekvivalenten til Terms of Endearment (1983) eller The Descendants (2011). Så smart, pervers og gripende komedie

Relaterte saker

Eventbilde: HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival
søndag
00:00

HUMAN Internasjonale Dokumentarfilmfestival

HUMAN IDFF er Oslos største festival for ny norsk og internasjonal dokumentarfilm.

Eventbilde: Knøttekino på Vega Scene
søndag
13:30

Knøttekino på Vega Scene

Knøttekino viser film på barnas premisser. Konseptet er skreddersydd for barn i alderen 2 – 5 år