Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Dikteren er alltid større enn diktatoren – Vysotskij i gjendiktning hovedbilde
tirsdag 
17:00
Folk i Storgata

Dikteren er alltid større enn diktatoren – Vysotskij i gjendiktning

Russlands krig mot Ukraina har gitt ny aktualitet til opposisjonssangeren Vladimir Vysotskijs sanger. Det er hans sanger ukrainerne nå synger for å holde motet oppe i tilfluktsrommene mens bombene faller. Bli med når Jørn Simen Øverli, Zakarias Meyer Øverli og Siril Malmedal Hauge presenterer eventyrlige gjendiktninger av Vladimir Vysotskijs udødelige sangpoesi i Oslos flotteste bakgård.

Les mer her.

Vladimir Vysotskij (1938-1980) eksisterte ikke offisielt og fikk aldri gitt ut noen plater mens han levde. Likevel var han den mest kjente personen i hele Sovjetunionen. Sovjetlederen Leonid Bresjnev kalte ham den farligste opposisjonelle av dem alle: «Det denne mannen har mellom hendene er ikke en gitar, men en bombe, og dersom vi ikke får stoppet sangene hans så er det vårt system som ligger på søppeldynga om 10 år». Bresjnev fikk rett. Dikteren alltid er større enn diktatoren.

Jørn Simen Øverli har arbeidet med Vysotskijs sanger siden 80-tallet, har vunnet Spellemannpris og skrevet bok om sangpoeten. Nå foretar han en nytolkning av sentrale sanger sammen med den unge saksofonisten Zakarias Øverli og den nye jazzstjerna Siril Malmedal Hauge.

Dørene åpner kl 17:00
Konsertstart kl 18:00

Billetter på Hoopla her

Relaterte saker

Eventbilde: Jubileumsforestilling på Bærum Kulturhus
lørdag
18:00

Jubileumsforestilling på Bærum Kulturhus

Jubileet blir markert med en storslått forestilling med dans og musikk fra Bærums brede og rike kulturliv.

Eventbilde: Sanger om håp
lørdag
18:00

Sanger om håp

Nidarosdomens jentekor har gleden av å bringe sine stemmer til Mortensrud kirke med musikk som berører, oppmuntrer og som reflekterer over vårt felles håp om fred.

Eventbilde: Operapub – Opera til folket!
lørdag
19:00

Operapub – Opera til folket!

Grønland Boulebar tilbyr boule som aktivitet, i kombinasjon med mat, drikke og nå også sesong 2 av operapub!