Søk i Aktiv i Oslo

Dieter Plehwe om nyliberalismen og finanskrisen hovedbilde

Dieter Plehwe om nyliberalismen og finanskrisen

Dieter Plehwe har sammen med professor Philip Mirowski redigert antologien The Road from Mont Pèlerin: The Making of the Neoliberal Thought Collective, som ble utgitt på Harvard University Press i 2009.

Denne boken er et banebrytende historisk forskningsarbeide som viser framveksten av nyliberalismen som tankemønster, først i tenketanker i USA, og siden i andre vestlige land. Tenketanken Mont Pèlerin Society (MPS) ble etablert i 1947 da bortimot 40 økonomer og intellektuelle møttes for å diskutere fremtiden for liberalismen og den vestlige sivilisasjonens verdier. Initiativtakeren var økonomen Friedrich Hayek, og blant deltakerne på denne første kollokvien var Ludwig von Mises og Milton Friedman. Det var dette miljøet som dannet begrepet “nyliberalisme”.

Dieter Plehwe er forsker ved Wissenschaftzentrum Berlin, og er en av de fremste eksperter internasjonalt på nyliberalismen som historisk idéfenomen.

Res Publica har tidligere hatt besøk av hans kollega Philip Mirowski, nå er det en glede å kunne ønske Dieter Plehwe velkommen, da han vil holde foredrag på Litteraturhuset, med tittelen Neoliberals and the crisis.

Arrangementet er gratis

Les mer om arrangementet på Litteraturhuset >>

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Comics Expo 2023
lørdag
15:00

Oslo Comics Expo 2023

OCX 2023 byr på et variert program med panelsamtaler, foredrag, filmvisning og annet sceneshow. Her kan du bli introdusert for nye stemmer, se tegneserieskapere du kjenner fra før, og møte andre tegneserieinteresserte.

Eventbilde: Samtale: Mapping Black Europe
onsdag
18:00

Samtale: Mapping Black Europe

Samtale med Olive Vassell, Natasha A. Kelly og Michelle Tisdel om boken og temaet «Mapping Black Europe: Markers, monuments, memory».

Eventbilde: SELVBYGGEREN presenterer Ane Hjort Guttu
onsdag
18:00

SELVBYGGEREN presenterer Ane Hjort Guttu

Oslo kommunes kunstsamling inviterer til lansering av boken «Økern, august 2022». «Økern, august 2022» er Ane Hjort Guttus bidrag til Selvbyggeren.