Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Dieter Plehwe om nyliberalismen og finanskrisen hovedbilde
torsdag 

Dieter Plehwe om nyliberalismen og finanskrisen

Dieter Plehwe har sammen med professor Philip Mirowski redigert antologien The Road from Mont Pèlerin: The Making of the Neoliberal Thought Collective, som ble utgitt på Harvard University Press i 2009.

Denne boken er et banebrytende historisk forskningsarbeide som viser framveksten av nyliberalismen som tankemønster, først i tenketanker i USA, og siden i andre vestlige land. Tenketanken Mont Pèlerin Society (MPS) ble etablert i 1947 da bortimot 40 økonomer og intellektuelle møttes for å diskutere fremtiden for liberalismen og den vestlige sivilisasjonens verdier. Initiativtakeren var økonomen Friedrich Hayek, og blant deltakerne på denne første kollokvien var Ludwig von Mises og Milton Friedman. Det var dette miljøet som dannet begrepet “nyliberalisme”.

Dieter Plehwe er forsker ved Wissenschaftzentrum Berlin, og er en av de fremste eksperter internasjonalt på nyliberalismen som historisk idéfenomen.

Res Publica har tidligere hatt besøk av hans kollega Philip Mirowski, nå er det en glede å kunne ønske Dieter Plehwe velkommen, da han vil holde foredrag på Litteraturhuset, med tittelen Neoliberals and the crisis.

Arrangementet er gratis

Les mer om arrangementet på Litteraturhuset >>

Relaterte saker

Eventbilde: Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem
mandag
17:00

Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem

Velkommen til kulturkveld og et spennende møte med Edvard Hoem, som er en av våre aller fremste forfattere i dag. Hans datter, musikeren Ida Hoem, setter den riktige stemningen med sine fengende melodier og tekster som forteller triste, fine og nye historier.