Arrangementet er fullført.

Desembertoner – Nordeas gratis julekonsert i Oslo domkirke hovedbilde
fredag 
17:00
Oslo domkirke

Desembertoner – Nordeas gratis julekonsert i Oslo domkirke

For niende gang samarbeider Nordea og Oslo domkirke om å gi en gave til Oslos befolkning i form av gratis julekonserter. Desembertoner er julekonserter, betalt av Nordea, der Oslos befolkning får muligheten til å oppleve noen av de beste artistene i Norge og internasjonalt – helt gratis.  

Årets konserter   

To åpne gratiskonserter i Oslo domkirke: Fredag 14. desember kl. 17.00 og kl. 20.00 

 I tilknytning til konsertene samles det inn en frivillig pengegave til et sosialt formål. I år, som i fjor, går gaven til Blå Kors Barnas Stasjon.  

Det er ingen billetter eller forhåndsreservasjon av plasser i kirken. Dørene åpner 45 minutter før forestillingene begynner. Oslo domkirke har 1000 plasser, hvorav 800 sitteplasser.

Nordeas kulturprogram og Norsk kulturskoleråd 

Desembertoner er en del av Nordeas kulturprogram. Nordea har i lengre tid vært en sentral støttespiller for norsk kulturliv, og i sær norske kulturskoler gjennom et samarbeid med Norsk kulturskoleråd. Noe av resultatet ser vi på scenen under årets Desembertoner.  

I høst er åtte trompettalenter i alderen 13 til 19 år plukket ut til å delta i et «Talent møter Mentor»-program sammen med Tine Thing Helseth. Dette, i tillegg til at vi også i år har inkludert unge strykere fra Follostrykerne & Follofeler, føyer seg inn i rekken av gode eksempler på hvordan et nært samarbeid mellom kultur og næringsliv kan bidra til å løfte frem unge talenter og gi dem en arena å opptre på. 
 

Årets artister og medvirkende er 

·         Prinsesse Märtha Louise (konferansier) 

·         Carola Häggkvist 

·         Julie Bergan 

·         Nils Bech 

·         No. 4  

·         Kåre Nordstoga (domorganist) 

·         Tine Thing Helseth 

·         Talenter gjennom Nordeas samarbeid med Norsk kulturskoleråd: 

o   Nordea-trompetistene 2018 

o   Follostrykerne og Follofeler 

Kunstnerisk leder: Atle Halstensen

Desembertoner blir en vakker og stemningsfull julekonsert med et repertoar som skaper glede, ettertanke og julestemning.  

Konserten vises på TV2: 

Søndag 16. desember kl. 21.40, med reprise 19. desember kl. 21.40 og i romjulen. 

Pengegave til Blå Kors Barnas Stasjon 
Desembertoner er en gave til Norges befolkning fra Nordea og Oslo domkirke. Hvert år samles det inn penger fra publikum til et sosialt formål. I år, som i fjor, går pengegaven til Blå Kors Barnas Stasjon 

Blå Kors Barnas Stasjon i Oslo er et tilbud til småbarnsfamilier i sårbare livssituasjoner. Blå Kors Barnas Stasjon har fokus på tidlig innsats i disse familiene. Arbeidet tar utgangspunkt i barnets perspektiv, men stasjonene jobber målrettet både med barna og deres foreldre. Dette er et lavterskeltilbud og betyr at alle som har et ønske om å skape en endring for sitt barn og sin familie kan benytte seg av tilbudet som er helt gratis. 

Desembertoner er et samarbeidsprosjekt   

Konserten er et samarbeid mellom Nordea, Oslo domkirke og produksjonsselskapet Scenekvelder. Desembertoner kobler kultur og rollen som samfunnsaktør både for Nordea og Oslo domkirke. Samarbeidet startet i 2010 og løper til og med 2018. Produksjonen holder høy kvalitet og tilrettelegges av ett av bransjens fremste produksjonsselskap, Scenekvelder.  

Utfyllende informasjon om Desembertoner finnes på nordea.no/desembertoner 

Emneknagg til arrangementet: #Desembertoner 

 

Relaterte saker

Eventbilde: Vidar Busk – SALT
torsdag
21:30

Vidar Busk – SALT

Det er snart 25 år siden sangeren og gitaristen Vidar Busk ble Norges mest omtalte og feirede bluesartist. Denne kvelden kan du oppleve ham og bandet på SALT.

Eventbilde: Tungtvann – Sentrum Scene
fredag
20:00

Tungtvann – Sentrum Scene

Blodtrimmet maskineri og sultne på mer er Tungtvann klare for å lage fest! Gamle sanger om igjen, så klart, men nå med en pondus de bare kunne drømme om da de ble laget.

Eventbilde: Sinatra & Friends til Oslo Konserthus
lørdag
19:30

Sinatra & Friends til Oslo Konserthus

Showet Sinatra & Friends har fått fantastiske kritikker fra både publikum og anmeldere etter enn rekke utsolgte opptredener rundt om i Europa.