Arrangementet er fullført.

dekonstruert drømmesyn: Peer Gynt hovedbilde
torsdag 
17:00
Vega scene

dekonstruert drømmesyn: Peer Gynt

Forestillingen «dekonstruert drømmesyn: Peer Gynt» er resultatet av Norwegian Experimental Theatre Workshop (NExT) 2019. Gjennom en fem ukers workshop har de deltakende ungdommene utforsket virkemidler i eksperimentelle teaterstykker, og deretter skrevet egne stykker der disse virkemidlene er tatt i bruk. Som rammefortelling har gruppen valgt Peer Gynt av Henrik Ibsen.

Publikum får oppleve variasjoner over Peer Gynt gjennom disse stilene:
Marco Reinertsen/ “Tusen takk teater”
Peter Handke/ “Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet”
Samuel Beckett/ “Pust” og “Steg”
Dada

«dekonstruert drømmesyn: Peer Gynt» spilles på VEGA SCENE torsdag 27. august kl. 17 og kl 19. Forestillingen varer ca. 1 time.

Medvirkende
På scenen: Sam Williams, Alma Kalantary, Einar Smith, Jan Baalsrud, Celine Sandberg, Fredrikke Folvik

Instruktører: Louise Grimstad Waarli, Rolf Mørck og Marianne Ek Hagen

Produsent: Scenelusa Produksjoner v/Marte Røyeng, Anna O. Stenersen og Mari Andersen

Plakat: Alma Kalantary

Om NExT
NExT er en årlig workshop for ungdommer i alderen 13-19 år. Workshopen bygger på en filosofi om at deltakere og publikum kan uttrykke og fremkalle følelser på andre måter enn gjennom tradisjonelle teaterformer. Metoden NExT baserer seg på kommer fra Manhattan Experimental Theater Workshop i Kansas, USA. Metoden består av to faser; utforskningsfasen og den skapende fasen. I utforskningsfasen leser og diskuterer deltakerne eksempler på eksperimentelle teaterstykker, og gjennomfører teaterøvelser som forbereder dem til den skapende fasen. I den skapende fasen velger deltakerne de stilene de ønsker å utforske videre for å skape sine egne teaterstykker. For å tydeliggjøre teknikkene i de ulike stilartene, er hvert stykke basert på en felles kjent fortelling. Det siste steget i den skapende fasen er å dele de nyskrevne stykkene med et publikum.

Forestillingen er støttet av Bydel Sagene og Frifond.

Relaterte saker

Eventbilde: Røverstaden stand-up klubb
torsdag
20:00

Røverstaden stand-up klubb

Det blir nye komikere hver uke og fra scenekanten levers det en salig blanding av satire, galgenhumor, dagligdagse frustrasjoner, selvopplevde historier og punchlines.

Eventbilde: Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!
fredag
19:00

Wallmans Dinnershow «Dirty Little Secrets» er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.

Eventbilde: Tumble in the Jungle
lørdag
12:00

Tumble in the Jungle

Fart, humør og mange opplevelser venter den som blir med på Tumble in the Jungle. En samlende forestilling for alle barn!