Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

dekonstruert drømmesyn: Peer Gynt hovedbilde
torsdag 
17:00
Vega scene

dekonstruert drømmesyn: Peer Gynt

Forestillingen “dekonstruert drømmesyn: Peer Gynt” er resultatet av Norwegian Experimental Theatre Workshop (NExT) 2019. Gjennom en fem ukers workshop har de deltakende ungdommene utforsket virkemidler i eksperimentelle teaterstykker, og deretter skrevet egne stykker der disse virkemidlene er tatt i bruk. Som rammefortelling har gruppen valgt Peer Gynt av Henrik Ibsen.

Publikum får oppleve variasjoner over Peer Gynt gjennom disse stilene:
Marco Reinertsen/ “Tusen takk teater”
Peter Handke/ “Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet”
Samuel Beckett/ “Pust” og “Steg”
Dada

“dekonstruert drømmesyn: Peer Gynt” spilles på VEGA SCENE torsdag 27. august kl. 17 og kl 19. Forestillingen varer ca. 1 time.

Medvirkende
På scenen: Sam Williams, Alma Kalantary, Einar Smith, Jan Baalsrud, Celine Sandberg, Fredrikke Folvik

Instruktører: Louise Grimstad Waarli, Rolf Mørck og Marianne Ek Hagen

Produsent: Scenelusa Produksjoner v/Marte Røyeng, Anna O. Stenersen og Mari Andersen

Plakat: Alma Kalantary

Om NExT
NExT er en årlig workshop for ungdommer i alderen 13-19 år. Workshopen bygger på en filosofi om at deltakere og publikum kan uttrykke og fremkalle følelser på andre måter enn gjennom tradisjonelle teaterformer. Metoden NExT baserer seg på kommer fra Manhattan Experimental Theater Workshop i Kansas, USA. Metoden består av to faser; utforskningsfasen og den skapende fasen. I utforskningsfasen leser og diskuterer deltakerne eksempler på eksperimentelle teaterstykker, og gjennomfører teaterøvelser som forbereder dem til den skapende fasen. I den skapende fasen velger deltakerne de stilene de ønsker å utforske videre for å skape sine egne teaterstykker. For å tydeliggjøre teknikkene i de ulike stilartene, er hvert stykke basert på en felles kjent fortelling. Det siste steget i den skapende fasen er å dele de nyskrevne stykkene med et publikum.

Forestillingen er støttet av Bydel Sagene og Frifond.

Relaterte saker

Eventbilde: Løft meg – en fabulerende konsertforestilling
fredag
20:00

Løft meg – en fabulerende konsertforestilling

Livets utfordringer kan være overveldende, og alle kan føle seg alene iblant. Da er det godt å vite at vi er flere. Livet er krevende, men det er også det beste vi har. I tett samspill mellom musikk, sang, dans og fortelling blir publikum invitert med på en reise.

Eventbilde: Improtent spiller Gorillateater
fredag
21:00

Improtent spiller Gorillateater

Velkommen til en kveld med teatrets lengstlevende improgruppe! Improtent fortsetter kampen om bananene!

Eventbilde: Ønskedrøm – familievennlig improvisasjonsteater
lørdag
13:00

Ønskedrøm – familievennlig improvisasjonsteater

Skuespillerne samler inn drømmer og ønsker fra publikum, som blir utgangspunkt for improviserte historier og situasjoner. Målet er at alle ønskedrømmene, små som store, skal bli fantastiske!