Arrangementet er fullført.

Debatt: Libya – hva nå? hovedbilde
torsdag 
17:00

Debatt: Libya – hva nå?

ntso

For fire år siden startet opprøret i Libya. Internasjonale debattanter diskuterer dagens situasjon og veien videre i Libya. Debatt i forbindelse med utstillingen «Shifting Sands».

Deltakere
Peter Bouckaert fra Human Rights Watch. Peter er ekspert på humanitære kriser og har ansvar for å koordinere organisasjonens svar på krig og andre humanitære katastrofer. I 2011 var han i Libya for å undersøke henrettelser av arresterte og bruk av landminer fra regjeringsstyrkene.

Ayat Mneina var med å starte den internasjonale kampanjen «Libyan Youth Movement». Kampanjen skulle øke oppmerksomheten rundt opprøret i Libya ved å etablere en 24-timers nyhetsfeed. Kanalen ble sett på som en troverdig kilde og inkluderte medlemmer som BBC og CNN. I dag har «Libyan Youth Movement» over 125.000 følgere på Twitter.

Aziz Albishari er en libanesisk/belgisk politiker i partiet Ecolo i Belgia.

Tove Gravdal, journalist i Morgenbladet leder debatten.

Hva: Debatt
Fra kl. 17.00 – 18.30

Relaterte saker

Eventbilde: Kurs – Biff og bayer
fredag
17:00

Kurs – Biff og bayer

Kulinarisk Akademis kokker lærer deg hvordan du enkelt kan tilberede den perfekte biffen, samtidig som man nyter leskende øl. 

Eventbilde: Mathallens vinklubb: Sterke og søte viner
torsdag
18:00

Mathallens vinklubb: Sterke og søte viner

Julens etterdønninger: sterke og søte viner. Denne kvelden kan du lære mer om og smake på alt fra portvin til Banyuls.

Eventbilde: Kurs i street food
lørdag
13:00

Kurs i street food

Kurset er et deltagende kokkekurs der du får veiledning gjennom alle rettene og de teoretiske prinsipper om den voksende street food-trenden.