Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Debatt: Libya – hva nå? hovedbilde
torsdag 
17:00

Debatt: Libya – hva nå?

ntso

For fire år siden startet opprøret i Libya. Internasjonale debattanter diskuterer dagens situasjon og veien videre i Libya. Debatt i forbindelse med utstillingen «Shifting Sands».

Deltakere
Peter Bouckaert fra Human Rights Watch. Peter er ekspert på humanitære kriser og har ansvar for å koordinere organisasjonens svar på krig og andre humanitære katastrofer. I 2011 var han i Libya for å undersøke henrettelser av arresterte og bruk av landminer fra regjeringsstyrkene.

Ayat Mneina var med å starte den internasjonale kampanjen «Libyan Youth Movement». Kampanjen skulle øke oppmerksomheten rundt opprøret i Libya ved å etablere en 24-timers nyhetsfeed. Kanalen ble sett på som en troverdig kilde og inkluderte medlemmer som BBC og CNN. I dag har «Libyan Youth Movement» over 125.000 følgere på Twitter.

Aziz Albishari er en libanesisk/belgisk politiker i partiet Ecolo i Belgia.

Tove Gravdal, journalist i Morgenbladet leder debatten.

Hva: Debatt
Fra kl. 17.00 – 18.30

Relaterte saker

Eventbilde: Guidet vandring: I hjertet av Oslo
lørdag
14:00

Guidet vandring: I hjertet av Oslo

Denne vandringen inneholder høydepunktene fra Oslo sentrum, og du får høre historier om kjente fanger, konflikter og liv og røre i Kvadraturen. Turen går hver lørdag.

Eventbilde: Kuratoromvisning: Din pust, din stemme
søndag
13:00

Kuratoromvisning: Din pust, din stemme

Bli med sosialantropolog og kurator Michelle A. Tisdel inn i utstillingen «Din pust, din stemme», og få et unikt innblikk i antirasistisk arbeid i Norge tilbake til begynnelsen av 1900-tallet.

Eventbilde: Omvisning: Sagenevandring
søndag
14:00

Omvisning: Sagenevandring

Omvisningen «To fabrikker – tusen liv» gir deg kunnskap om hverdagsliv, fabrikker og arbeidsliv og et innblikk i et unikt industriområde.