Søk i Aktiv i Oslo

De foreldreløse på Torshovteatret hovedbilde

De foreldreløse på Torshovteatret

De foreldreløse med Komilab på Torshovteateret

Komilab nr. 5 – De foreldreløse

Torshovteatret er teateret der skuespillerne får bestemme, publikummet er ungt og stemningen er magisk. I en to-års periode hviler den kunstneriske ledelsen i hendene på fire talentfulle skuespillere som leker seg med komedie som sjanger. Thorbjørn Harr, Mariann Hole, Jan Gunnar Røise står på scenen med Komilabs femte oppsetning. De foreldreløse er en tragedie skrevet av Dennis Kelly, men på Torshovteatret  spilles stykke som komedie.

Helene og Daniels romantiske måltid får en brå slutt når Helenes bror, Leon, uventet dukker opp. Han har blod på hender og klær. Han sier at han prøvde å hjelpe en knivstukket mann, som plutselig bare stakk av. Daniel vil ringe politiet men Helene nekter. Hun og Leon vokste opp som foreldreløse, og nå vil hun beskytte lillebroren som allerede har et rulleblad. Når Leons forklaring etter hvert forandrer seg, dukker tvilen opp. Hva er det Leon egentlig har gjort?

Stykket handler om å bli forlatt både av foreldre og samfunnet som skal ta vare på dem: Omsorgsapparat svikter, lov og orden strekker ikke til, myndighetene griper ikke inn. Det er ikke lenger trygt å gå på gaten. I Storbritannia skaper aggresive ungdomsgjenger frykt hos tilfeldig forbipasserende. De foreldreløse hadde urpremiere i 2009 under teaterfestivalen i Edinburgh, der det vakte stor oppsikt og begeistring.

– Vi spiller komedie for alvorets skyld, sier skuespillerne selv >>

Kjøp billetter til De foreldreløse her >>

Relaterte saker

Eventbilde: Opplev Frost på Det Norske Teatret!
fredag
19:00

Opplev Frost på Det Norske Teatret!

La deg trollbinde av den nye sceneversjonen av Disney-musikalen Frost. Ta med hele familien og bli en del av den magiske stemningen!

Eventbilde: Barneomvisninger på Nationaltheatret
lørdag
11:00

Barneomvisninger på Nationaltheatret

Ser du etter noe gøy å gjøre sammen med barna i Oslo? Bli med på oppdagelsesferd gjennom Nationaltheatret og opplev hvordan teater blir til!

Eventbilde: Omvisning på Nationaltheatret
lørdag
12:00

Omvisning på Nationaltheatret

Bli med inn på Nationaltheatret, og opplev det magiske teaterhuset fra 1899 i detalj. Velkommen til en annerledes teateropplevelse!