Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Corentin JPM Leven: +- hovedbilde
fredag 
19:00
Black Box Teater

Corentin JPM Leven: +-

Grunnet personlige årsaker utsettes forestillingen +- til 26 og 27 juni.

Allerede kjøpt billett gjelder for ny dato:

Fredag 19. juni gjelder fredag 26. juni
Lørdag 20. juni gjelder lørdag 27. juni

Hvis du ikke kan komme på ny dato vil du få refundert billetten din ved å henvende deg til  ticketmaster på denne linken.
Refunderingsfrist: 60 dager etter opprinnelig arrangementsdato. Serviceavgiften refunderes ikke.

NB! Det er generelt stor pågang hos Ticketmaster for tiden grunnet Covid-19, så det kan ta opptil 60 dager fra man har bedt om refusjon til pengene er tilbakeført.

 

“Den knapt en times lange forestillingen er en visuell symfoni, og et stykke med særegne trekk. Leven har skapt et verk av gjevere kvalitet enn hva en teateranmelder kan forvente.” – Subjekt

https://subjekt.no/2020/02/07/et-aerlig-og-irettesettende-blikk-pa-hiv/

På samme tid som Oslo Pride setter i gang, viser Black Box teater den kritikerroste forestillingen +- på Store scene: Er det mulig for et ungt menneske å akseptere en tilværelse med HIV når man samtidig dømmes til å stå i en livslang kamp mot stigmatisering?

Corentin JPM Leven er en fransk kunstner som jobber og bor i Oslo. Hans kunstnerskap går på tvers av flere uttrykk som teater, scenografi og visuell kunst. I kunsten sin jobber han med ulike problemstillinger, historier, rom og estetiske uttrykk knyttet til queer, og arbeidet hans er sterkt forankret i queer-miljøets arv og historie. Forestillingen +- portretterer Corentins egen historie med HIV, fortalt av ham selv i hans første fysiske soloforestilling, som fikk strålende mottagelser fra presse og publikum etter verdenspremieren i februar.

Forestillingen gjør et forsøk på å forstå og skape åpenhet omkring HIV ved å vise hvilke konsekvenser og følger HIV fremdeles har i vår tid – dette til tross for enorm vitenskapelig utvikling og medisiner som gjør at viruset kan holdes i sjakk.

Hovedpersonen rives mellom seg selv og den kollektive identiteten sykdommen fører med seg. Hvordan kan man bidra til å hylle samt bære denne arven? Er det mulig å komme utenom AIDS-ikonene fra populærkulturen? Hvordan møte kropp, sosiale privilegier, stigmatisering og intime og seksuelle implikasjoner forårsaket av dette viruset i dagens moderne samfunn?

19. juni – 20. juni 2020

Ekstraforestillinger

Store scene 19.06.2020 19:00

Store scene 20.06.2020 19:00

Relaterte saker

Eventbilde: Familieforestilling «Dalmatinerne» – Premiere
onsdag
18:00

Familieforestilling «Dalmatinerne» – Premiere

Denne gangen presenterer OPAL historien om den slue og iskalde Cruella som vil kjøpe dalmatinervalper for å lage kåpe av dem. En musikalsk thriller i ekte OPAL-stil. Forestillingen passer for hele familien.

Eventbilde: Hans Morten Hansen – Natural Born Komiker
torsdag
18:30

Hans Morten Hansen – Natural Born Komiker

Se frem til en helaftens standupforestilling med nær, kjær og personlig observasjonshumor av ypperste klasse.

Eventbilde: Billy the Kids samla verk
torsdag
19:30

Billy the Kids samla verk

Dristig lek med amerikansk historie og mytologi.