Arrangementet er fullført.

Christiania Teater gjennoppstår som kino hovedbilde
mandag 

Christiania Teater gjennoppstår som kino

Christiania Teater (foto Ole Haug)

 

Sommerkino 10-17 juli. 

 

Christiania Teater slår opp dørene for sommerkino med «Transformers: Age of Extinction.»

United International Pictures (UIP) har gleden av å annonsere at kinopublikummet i Oslo får anledning til å se en av sommerens aller største filmer, «Transformers: Age of Extinction» i flotte omgivelser. Christiania Teater i Stortingsgata 16, tidligere kjent som Filmteatret, slår i juli på nytt opp dørene for kinopublikummet. Filmen har ordinær premiere på Christiania Teater og resten av landet 11. juli.

 

Lokalene til Christiania Teater rommer vel 100 år med film- og teaterhistorie, fra debuten som operateater i 1918. Allerede i 1928 ble det vist kinofilm i lokalene, som da gikk under navnet Casino. Men ikke minst har veldig mange kinogjengere et nært forhold til kinoen Filmteatret, som åpnet dørene i Stortingsgata 16 i 1985, og var operativ i drøyt 20 år frem til den ble avviklet i februar 2006.

 

Fra 2006 har Christiania Teater holdt til i lokalene. Teateret har de siste årene blant annet satset stort på familiemusikaler, og har 14. august premiere på oppsetningen av «Skjønnheten og Udyret».

 

– Christiania Teater, gamle Filmteatret, har en lang historie som kinohus. Derfor er det hyggelig å kunne åpne dørene for sommerkino på teateret, sier teatersjef Espen Seim Parmann på Christiania Teater.

 

– Vi ser frem til flotte uker med kino i lokalene, og håper vi med dette har startet opp en tradisjon med sommerkino på Christiania Teater, tilføyer Parmann.

 

Billetter kan du kjøpe på: https://www.billettservice.no/venue/christiania-teater-oslo-billetter/CHR/130

Foto: Ole Haug

Relaterte saker

Eventbilde: Naturhistorisk juleverksted
søndag
10:00

Naturhistorisk juleverksted

Ta en naturhistorisk avstikker fra julestresset! Vi kan blant annet by på et unikt juleverksted hver søndag i desember før jul, julepyntet museumsbutikk og julegrøt i kafeen.

Eventbilde: Bondens Marked – Bærums Verk
søndag
12:00

Bondens Marked – Bærums Verk

På Bondens marked kan du kjøpe mat direkte fra bonden. Produktene du kan få kjøpt vil variere gjennom sesongen og fra marked til marked.

Eventbilde: Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!
søndag
14:00

Se Oslo gjennom øynene til en gatekunstner!

På denne turen viser Oslo Street Art Tours’ erfarne guider deg noen av de beste eksemplene på gatekunst og graffiti i Oslo.