Arrangementet er fullført.

Christiania Teater gjennoppstår som kino hovedbilde
mandag 

Christiania Teater gjennoppstår som kino

Christiania Teater (foto Ole Haug)

 

Sommerkino 10-17 juli. 

 

Christiania Teater slår opp dørene for sommerkino med «Transformers: Age of Extinction.»

United International Pictures (UIP) har gleden av å annonsere at kinopublikummet i Oslo får anledning til å se en av sommerens aller største filmer, «Transformers: Age of Extinction» i flotte omgivelser. Christiania Teater i Stortingsgata 16, tidligere kjent som Filmteatret, slår i juli på nytt opp dørene for kinopublikummet. Filmen har ordinær premiere på Christiania Teater og resten av landet 11. juli.

 

Lokalene til Christiania Teater rommer vel 100 år med film- og teaterhistorie, fra debuten som operateater i 1918. Allerede i 1928 ble det vist kinofilm i lokalene, som da gikk under navnet Casino. Men ikke minst har veldig mange kinogjengere et nært forhold til kinoen Filmteatret, som åpnet dørene i Stortingsgata 16 i 1985, og var operativ i drøyt 20 år frem til den ble avviklet i februar 2006.

 

Fra 2006 har Christiania Teater holdt til i lokalene. Teateret har de siste årene blant annet satset stort på familiemusikaler, og har 14. august premiere på oppsetningen av «Skjønnheten og Udyret».

 

– Christiania Teater, gamle Filmteatret, har en lang historie som kinohus. Derfor er det hyggelig å kunne åpne dørene for sommerkino på teateret, sier teatersjef Espen Seim Parmann på Christiania Teater.

 

– Vi ser frem til flotte uker med kino i lokalene, og håper vi med dette har startet opp en tradisjon med sommerkino på Christiania Teater, tilføyer Parmann.

 

Billetter kan du kjøpe på: https://www.billettservice.no/venue/christiania-teater-oslo-billetter/CHR/130

Foto: Ole Haug

Relaterte saker

Eventbilde: Besøk Teknisk museum i sommer
torsdag

Besøk Teknisk museum i sommer

Bli med på morsomme og lærerike aktiviteter ute og inne, på Teknisk museum hele sommerferien!

Eventbilde: Ny vikingutstilling i Oslo
torsdag

Ny vikingutstilling i Oslo

Ny vikingutstilling i Oslo hvor publikum kan se perfekte rekonstruksjoner av klær og utstyr brukt til hverdags, plyndring og fest.

Eventbilde: Spennende nettkurs for deg som vil bli skuespiller eller regissør!
torsdag

Spennende nettkurs for deg som vil bli skuespiller eller regissør!

På  DUS Akademiet finner du mange flotte kurs med dyktige skuespillere og regissører, i tillegg til gratis intervjuer. Sjekk ut deres nye plattform!