Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Chetnut, Williams & White hovedbilde
søndag 
21:00

Chetnut, Williams & White

ntso

På festivalens første dag har vi gleden av å kickstarte årets klubbprogram med en supertrio bestående av Cyrus Chestnut, Buster Williams og Lenny White.

Etter å ha studert på Berklee College of Music i Boston spilte Chestnut med storheter som Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Betty Carter, Isaac Hayes og Dizzy Gillespie. I de senere år har han også akkompagnert ”The Queen of Soul”, Aretha Franklin.

Viktigst for Chestnuts utvikling som musiker var samarbeidet med nevnte Betty Carter som rådet ham til å ta sjanser, og i følge Chestnut selv: ”Spille ting jeg aldri har hørt før”.

Cyrus Chestnut har med seg Buster Williams og Lenny White. Williams har alltid spilt bass med de beste. På 60-tallet var han å høre med legender som Dexter Gordon, Art Blakey og Herbie Mann og Nancy Wilson. Han spilte fast med Herbie Hancocks sextet tidlig på 70-tallet. Lenny White som også har blitt kalt ”the founding father of jazzfusion” spilte jevnlig med Jackie McLean på slutten av 60-tallet. Han er å høre på Miles Davis-albumet Bitches Brew, men er mest kjent for sitt samarbeid med Chick Corea i superbandet Return to Forever. Han har også spilt med Jaco Pastorius og Freddie Hubbard.

Chestnuts samarbeid med Buster Williams og Lenny White startet høsten 2015. Sammen spilte de inn albumet ”Natural Essence”, en nydelig samling av klassisk trio materiale, og det er dette vi vil få presentert av trioen Chestnut, Williams & White på søndag 14. August på Nasjonal Jazzscene Victoria.

Relaterte saker

Eventbilde: Familie-julekonsert med Det Norske Jentekor
søndag
14:00

Familie-julekonsert med Det Norske Jentekor

Det Norske Jentekor inviterer i år som i fjor til familiejulekonserter på Sentralen. 

Eventbilde: Christel Alsos med julekonsert på Hadeland Glassverk
søndag
14:00

Christel Alsos med julekonsert på Hadeland Glassverk

Med stort julemarked, 11 butikker, 4 spisesteder, åpen glasshytte og stemningsfulle juleaktiviteter for hele familien, er Hadeland Glassverk et flott sted å besøke i førjulstiden.

Eventbilde: A New Voices XMAS 2023
søndag
16:00

A New Voices XMAS 2023

Julen synges inn med kjente julelåter, i tillegg til R’n’B og Poplåter av store amerikanske artister.