Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Chetnut, Williams & White hovedbilde
søndag 
21:00

Chetnut, Williams & White

ntso

På festivalens første dag har vi gleden av å kickstarte årets klubbprogram med en supertrio bestående av Cyrus Chestnut, Buster Williams og Lenny White.

Etter å ha studert på Berklee College of Music i Boston spilte Chestnut med storheter som Wynton Marsalis, Branford Marsalis, Betty Carter, Isaac Hayes og Dizzy Gillespie. I de senere år har han også akkompagnert ”The Queen of Soul”, Aretha Franklin.

Viktigst for Chestnuts utvikling som musiker var samarbeidet med nevnte Betty Carter som rådet ham til å ta sjanser, og i følge Chestnut selv: ”Spille ting jeg aldri har hørt før”.

Cyrus Chestnut har med seg Buster Williams og Lenny White. Williams har alltid spilt bass med de beste. På 60-tallet var han å høre med legender som Dexter Gordon, Art Blakey og Herbie Mann og Nancy Wilson. Han spilte fast med Herbie Hancocks sextet tidlig på 70-tallet. Lenny White som også har blitt kalt ”the founding father of jazzfusion” spilte jevnlig med Jackie McLean på slutten av 60-tallet. Han er å høre på Miles Davis-albumet Bitches Brew, men er mest kjent for sitt samarbeid med Chick Corea i superbandet Return to Forever. Han har også spilt med Jaco Pastorius og Freddie Hubbard.

Chestnuts samarbeid med Buster Williams og Lenny White startet høsten 2015. Sammen spilte de inn albumet ”Natural Essence”, en nydelig samling av klassisk trio materiale, og det er dette vi vil få presentert av trioen Chestnut, Williams & White på søndag 14. August på Nasjonal Jazzscene Victoria.

Relaterte saker

Eventbilde: Releasekonsert for William Dillner
tirsdag
18:30

Releasekonsert for William Dillner

Han har samlet et storslått band bestående av unge talenter fra Oslos musikkscene, og sammen ønsker de å skape en lun og varm atmosfære, og en kveld du neppe vil glemme.

Eventbilde: Wallmans Dinnershow “Dirty Little Secrets” er HELT rått!
torsdag
18:45

Wallmans Dinnershow “Dirty Little Secrets” er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.

Eventbilde: Få med deg Vulkangata Jazz Sessions
fredag
17:00

Få med deg Vulkangata Jazz Sessions

Gata er full av hyggelige uteserveringer, så du har god anledning til å slå deg ned og nyte underholdningen med litt mat og noe godt i glasset.