Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Charles Lloyd New Quartet hovedbilde
onsdag 
18:00

Charles Lloyd New Quartet

ntso

At Oslo er en jazzby av internasjonalt kaliber er det ingen tvil om. Innenfor byens grenser finner du både fremadstormende unge talenter og velrenommerte og erfarne musikere som har bidratt til å utvikle nye uttrykk og stilarter innen jazzen.

Men den ”moderne” stilen som mange Oslobaserte musikere arbeider innenfor dukket ikke opp i et vakuum på 1960-tallet. Den gang fantes ikke et Internett med tilhørende strømmetjenester der 60-tallets unge nysgjerrige og lovende kunne grave etter gull. Nye strømninger ble man eksponert for live og gav publikum opplevelser som rystet dem rent fysisk.

I 2014 hedret vi Mingus og markerte hans konsert i Universitetets Aula i 1964 med hyllestkonserten Mingus i Aulaen, ledet av Arild Andersen. I år markerer vi 50-årsjubileet for en annen konsert på samme sted, nemlig Charles Lloyd Quartets konsert i oktober 1966. Konserten som endte opp på flere plateutgivelser hadde en besetning man bare kunne drømme om:

Keith Jarrett på piano, Cecil McBee på bass og Jack DeJohnette på trommer. Sammen med Mingus-konserten var Lloyds konserter i Oslo svært viktig for oppblomstringen av den moderne jazzen i Norge.

Markeringen av dette 50-årsjubileet gjøres med ingen ringere enn hovedpersonen fra 1966, nemlig Charles Lloyd selv og hans New Quartet med Jason Moran, Harish Raghavan og Eric Harland.

Noe av det spesielle med Lloyd og hans kvartett var at de nådde ut langt utenfor jazzmenigheten på 60-tallet. De spilte på arrangementer side om side med artister som Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jefferson Airplane, The Greatful Dead og Cream, og de var det første jazzbandet som spilte på det historiske konsertstedet The Fillmore Auditorium i San Fransisco. På denne tiden ble Lloyd også invitert til å bidra på studioinnspillinger med the Doors, The Byrds, Aashish Khan og The Beach Boys.

Musikken deres var preget av tidens ånd og åpne holdning. De tok til seg impulser fra rock, ikke-vestlig klassisk musikk og kombinerte det med impresjonistiske harmonier og avantgardejazz.

Charles Lloyd med sin New Quartet låter like vital og musikalsk sulten nå som han gjorde i 1966 – året før han ble kåret til Jazz Musician of the Year av Downbeat, og backet av Moran, Raghavan og Harland vet vi at det blir en minneverdig aften i Universitetets Aula onsdag den 17. august 2016.

Relaterte saker

Eventbilde: 17. mai-komiteens Festkonsert 2022
tirsdag
15:30

17. mai-komiteens Festkonsert 2022

I år inviterer 17. mai-komiteen i Oslo til den storslåtte feiringen vi har vært vant til, og gleder seg til å fylle Karpedammen scene med den tradisjonsrike Festkonserten!

Eventbilde: Dream Theater i Oslo Spektrum
torsdag
18:00

Dream Theater i Oslo Spektrum

Dream Theatre er utvilsomt et av de mest etablerte hardrockbandene, og 19. mai besøker de Oslo Spektrum!

Eventbilde: Wallmans Dinnershow “Dirty Little Secrets” er HELT rått!
fredag
18:45

Wallmans Dinnershow “Dirty Little Secrets” er HELT rått!

Wallmans Oslo tar både magi og mat på alvor. Dinnershowet «Dirty Little Secrets» er et hakeslippfremmende og artistene er hypnotiske å følge med på. Du vil ikke gå glipp av dette.