Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Jokke & Valentinerne “Alt kan repareres” hovedbilde
torsdag 
18:20

Jokke & Valentinerne “Alt kan repareres”

ntso

Classic Album Sundays og Deichmanske Hovedbibliotek med May-Irene Aasen, Håkon Torgersen, Svein Solberg og Haavard Hansteen presenterer Jokke & Valentinerne – ’Alt kan repareres’ (VEPS, 1986)

Dørene åpnes kl. 18 – presentasjonen starter kl. 19, og det vil være en liten bar med forfriskninger

Hold brillan. Torsdag 17. november flenger vi av oss silkehanskene og slenger en norsk postpunkklassiker på det delikate hifi-anlegget godlydmolekylistene fra Duet Audio og Midas Reference besørger oss med på våre jevnlige lyttekvelder i Oslo. Jokke & Valentinernes 30 år gamle debut ”Alt kan repareres” er første skive ut i en serie presentasjoner av norske albumklassikere Deichmanske Bibliotek og Classic Album Sundays inviterer til utover vinter’n og vårparten.

Etter en konsert med Valentinerne på The Wall i ’84, og etter Jokke skjenket oss låtene «Spenn» og «Alt kan repareres» på en samlekassett med en rekke norske band året etter, var det klart for endevending av bukselommene for å samle nok grunker til å spille inn den første plata. ”Alt kan repareres” ble startskuddet for en rekke skiver med både Valentinerne og Tourettes som preget norsk rock de neste par tiårene.

Beskrivelsene av sosiale ulikheter i det tilsynelatende klasseløse samfunnet vi lever i, budskapet om å stå opp for den som ligger nede, takksigelsene om ekte vennskap på tross av våre menneskelige sprekker og spagater, er evigaktuelle og gjør at Jokke fortsatt har sterk påvirkningskraft på norske band idag.

LEVE JOKKE

16 år etter at Joachim Nielsen la fra seg gitaren og pennen og overlot verden til oss alene krysser den selvutnevnte skabbete hunden atter våre spor. Med sine befriende ærlige tekster, ofte formidlet med ironisk distanse og en raus dæsj mørk humor, gjenkjennelig nært og hjerteskjærende på samme tid, skrev han seg effektivt inn i byfolkesjela vår. Jokkes rockelåter kunne være både råe og vare, og runger fortsatt kraftig fra hvelvet til norsk rockhistorie.

Sammen med trommeslager i Valentinerne, Jokkes kjæreste og kreative partner May-Irene Aasen, bassist i Valentinerne Håkon Torgersen, produsent Svein Solberg og manager Haavard Hansteen, får vi et innblikk i musikklivet i Oslo på midten av 80-tallet og deler historiene rundt denne utgivelsen spesielt, før vi slår av mobiltelefonene, demper lyset, skrur opp volumet og hører gjennom langspilleren i sin helhet, fra første til siste riff.

Hvis jeg var deg så ville jeg sett nederlag, feighet og søvnløse netter i hvitøyet denne høstkvelden, tatt mine pene ben til en uskyldig torsdagsøl og litt action i den nyoppussede musikkavdelingen på Deichmanske Hovedbibliotek.

GROV KJØREPLAN

18.00 Dørene åpnes – Vi spiller musikk relatert til albumet
19.00 Albumpresentasjon:
Lytteklubbvert Kent Horne i samtale med kveldens gjester
19.30 Albumlytt: Jokke & Valentinerne – Alt kan repareres
20.00 Spørsmål & svar med publikum
20.20 Vi spiller albumrelatert musikk ut kvelden

AUDIO MENY

(Leveres av Duet Audio og Midas Reference)
PLATESPILLER: Dr. Feickert Woodpecker
TONEARM: Jelco 750 LB
STIFT: Ortofon Cadenza Black
FORFORSTERKER: Soulution 520 med phonotrinn
EFFEKTFORSTERKER: 4 monotrinn Auralic Merak 2×800W
HØYTTALERE: Piega Classic 80.2
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMFORDELER: Oyaide MTS-6e

Følg eventen på Facebook>>

Relaterte saker

Eventbilde: Jazzcruise – god mat og musikk på fjorden
tirsdag
19:00

Jazzcruise – god mat og musikk på fjorden

Dette legendariske jazzcruiset har i en årrekke kombinert en båttur på fjorden med nydelig rekebuffet og kvalitets-konserter gjennom sommerhalvåret.

Eventbilde: Tons of Rock
lørdag
00:00

Tons of Rock

Tons of Rock fyller 10 år og de inviterer til tidenes bursdagsfeiring på Ekebergsletta i juni 2024.

Eventbilde: Bysommer på SALT
søndag
00:00

Bysommer på SALT

Gjør som Lillebjørn, ta en bysommer.