Søk i Aktiv i Oslo

Carl-Johan Vallgren på Litteraturhuset hovedbilde

Carl-Johan Vallgren på Litteraturhuset

Carl-Johan Vallgren kommer til Litteraturhuset

Den svenske forfattaren og musikaren Carl-Johan Vallgren fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2002 med romanen Den vidunderlige kjærlighetens historie, som har blitt oversatt til 25 språk og som han òg fikk Augustprisen for i hjemlandet. Historien om den døvstumme, telepatiske dvergen Hercule og hans kjære Henriette, begge fødte samme natt på samme bordell, ble en stor publikumssuksess. Også de senere romanane hans, Dokumenter vedrørende spilleren Rubashov og För herr Bachmanns broschyr, har fått mye oppmerksomhet.

Nå har Vallgren skrevet romanen Havmannen, også den med fantastiske element, sterke følelser og en handling lagd til skyggene. Søskenparet Nella og Robert har en mor som bare er våken når hun er full, og skolen er full av mobbere som stadig slår brillene av Robert. Carl-Johan Vallgren har selv omtalt seg som den siste romantikeren. Nå kommer han til Litteraturhuset for å fortelle om plastrede briller, søskenkjærlighet som holder, og en havmann i nød.

Billettpris:
90,- (studenter 60,-)

Les mer om arrangementet på Litteraturhuset >>

Relaterte saker

Eventbilde: Erotisk lesesirkel
fredag
19:00

Erotisk lesesirkel

Live podcast med Solveig Kloppen og Gunhild Dahlberg. Gjest: Erik Solbakken.

Eventbilde: Fortellerfestivalen 2024 – Mellomrom
torsdag
00:00

Fortellerfestivalen 2024 – Mellomrom

Fortellerfestivalen er tilbake i Oslo for å feire, formidle og fornye den muntlige fortellertradisjonen. Festivalen har 20 års jubileum i 2024!