Søk i Aktiv i Oslo

Carl-Johan Vallgren på Litteraturhuset hovedbilde

Carl-Johan Vallgren på Litteraturhuset

Carl-Johan Vallgren kommer til Litteraturhuset

Den svenske forfattaren og musikaren Carl-Johan Vallgren fikk sitt internasjonale gjennombrudd i 2002 med romanen Den vidunderlige kjærlighetens historie, som har blitt oversatt til 25 språk og som han òg fikk Augustprisen for i hjemlandet. Historien om den døvstumme, telepatiske dvergen Hercule og hans kjære Henriette, begge fødte samme natt på samme bordell, ble en stor publikumssuksess. Også de senere romanane hans, Dokumenter vedrørende spilleren Rubashov og För herr Bachmanns broschyr, har fått mye oppmerksomhet.

Nå har Vallgren skrevet romanen Havmannen, også den med fantastiske element, sterke følelser og en handling lagd til skyggene. Søskenparet Nella og Robert har en mor som bare er våken når hun er full, og skolen er full av mobbere som stadig slår brillene av Robert. Carl-Johan Vallgren har selv omtalt seg som den siste romantikeren. Nå kommer han til Litteraturhuset for å fortelle om plastrede briller, søskenkjærlighet som holder, og en havmann i nød.

Billettpris:
90,- (studenter 60,-)

Les mer om arrangementet på Litteraturhuset >>

Relaterte saker

Eventbilde: Oslo Comics Expo 2023
lørdag
15:00

Oslo Comics Expo 2023

OCX 2023 byr på et variert program med panelsamtaler, foredrag, filmvisning og annet sceneshow. Her kan du bli introdusert for nye stemmer, se tegneserieskapere du kjenner fra før, og møte andre tegneserieinteresserte.

Eventbilde: Samtale: Mapping Black Europe
onsdag
18:00

Samtale: Mapping Black Europe

Samtale med Olive Vassell, Natasha A. Kelly og Michelle Tisdel om boken og temaet «Mapping Black Europe: Markers, monuments, memory».

Eventbilde: SELVBYGGEREN presenterer Ane Hjort Guttu
onsdag
18:00

SELVBYGGEREN presenterer Ane Hjort Guttu

Oslo kommunes kunstsamling inviterer til lansering av boken «Økern, august 2022». «Økern, august 2022» er Ane Hjort Guttus bidrag til Selvbyggeren.