Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Caravan of life hovedbilde
mandag 
20:00

Caravan of life

ntso

CARAVAN OF LIFE – et møte mellom Bellman og Khayyam

Mahsa Vahdat, Georg Riedel, Sarah Riedel, Tord Gustavsen

Re:Orient i Sverige og Kulturkirken JAKOB bringer sammen nasjonaldikterne C-M Bellman (Sverige) og Omar Khayyam (Iran). Begge disse unike poetene har gitt oss tidløse, følsomme og klarsynte skildringer av livet. De beskriver dødsangst like mye som fest – vin, roser og vennskap. De er ikke redde for å skildre livets skyggesider og realiteter, og de har på denne måten skrevet seg inn i vår historie og tilhørighet. De er siterte og sunget om og om igjen i sine respektive land.

Til prosjektet har vi trommet sammen et absolutt toppskikt av artister og musikere fra Sverige, Norge og Iran, hvilket garanterer at dette kommer til å bli en opplevelse utover det vanlige. For komposisjon står Georg Riedel sammen med sin datter Sarah Riedel og Mahsa Vahdat. Det blir nye komposisjoner like vel som tradisjonelle melodier.

På scenen står den kjente jazz-sangerinnen Sarah Riedel og den nå internasjonalt berømte Mahsa Vahdat for sangen – to kvinner som gir stemme til tekster vi forbinder med mannlige trubadurer. Det blir ett vokalt møte vi virkelig ser fram til å høre. Med sig på scenen har de vid siden av Georg Riedel på bass, også Tord Gustavssen på piano (aktuell med ny plate på ECM i januar), nyckelharpisten Erik Rydvall fra Sverige og den persiske ney-spilleren Pasha Hanjani.

I siste halvdel av april begir prosjektet seg ut på turné med besøk i Stockholm, Malmö, Göteborg, Uppsala, mm.

28. Aprli kommer produksjonen til Oslo og Kulturkirken JAKOB.

Både Mahsa Vahdat og Pasha Hanjani er bosatt i Teheran. Mahsas arbeidsfelt er rundt om i verden, hovedsakelig i konstellasjoner og prosjekter som ikke er mulige i Iran, grunnet landets forbud mot kvinners solosang.

Tekster av de respektive poeter er oversatt av Erik Hillestad og Atabak Elyasi til henholdsvis svensk og persisk.

Produsent: Erik Hillestad


Hausmannsgate 14
0506 OSLO

Relaterte saker

Eventbilde: Opplev Emma Steinbakken i Spektrum!
lørdag
18:30

Opplev Emma Steinbakken i Spektrum!

Norges nye superstjerne, Emma Steinbakken, til Oslo Spektrum!

Eventbilde: Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival
fredag
19:00

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival

Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival arrangeres årlig over 10 dager i mars. Festivalens konserter holdes i hovedstadens kirker, med Oslo domkirke som hovedarena.

Eventbilde: Sophie Ellis-Bextor kommer til Oslo og John Dee!
fredag
20:00

Sophie Ellis-Bextor kommer til Oslo og John Dee!

Det er 20 år siden sist hun spilte på John Dee, så nå er det virkelig på tide med et gjensyn med discodronninga!