Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Byhistorisk utstilling – Oslo gjennom 1000 år hovedbilde
torsdag 

Byhistorisk utstilling – Oslo gjennom 1000 år

Kjøkken Foto: Rune AakvikByliv og byutvikling fra middelalderen til vår egen tid. “Kjøkkenveien til historien” – Kjøkkeninteriører fra middelalderen til i dag.

Den faste byhistoriske utstillingen i Bymuseets lokaler på Frogner Hovedgård åpnet i 1985, men utvikles kontinuerlig. Dette er vår faste utstilling som viser byens historie, utvikling og vekst – fra den lille middelalderbyen ved Alna til dagens storby med over 500.000 innbyggere. Filmen “Oslo i 1000 år” ble produsert i 2005 og er en integrert del av utstillingen. Den varer i ca 15 minutter og vises på norsk og engelsk.

Museet har startet opp arbeidet med å lage en ny utstilling som problematiserer og belyser sentrale aspekter ved Oslos historie og samtid. Byens utvikling i fortid og samtid, samt forskjellige menneskers erfaringer av å leve i byen til ulike tider vil utgjøre kjernen i utstillingen. Hovedperspektivet i utstillingen er historien om Oslo som møteplass, innvandrer- og innflytterby gjennom historien.

Utstillingen er basert på et rikt materiale av modeller, malerier, fotografier, gjenstander og individuelle historier som levendegjøres gjennom film og ulike typer digitale og audiovisuelle presentasjonsmåter.

Det er mulig å bestille omvisning for grupper eller skoleklasser.

GRATIS INNGANG
Tirsdag – søndag 11-16

Les mer om utstllingen på Oslo Museum >>

Relaterte saker

Eventbilde: Buttonsverksted i Klimahuset
fredag

Buttonsverksted i Klimahuset

De har rigget til sommerverksted i Klimahusets amfi med buttonsmaskiner, gamle tidsskrifter fra museumsloftet, ferdigprintede klimabudskap, tegneutstyr og papir i mange ulike farger. Du bestemmer hvordan akkurat din button skal bli!