Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Byhistorisk temakveld: Skeiv oslohistorie hovedbilde
tirsdag 
17:00
Bymuseet Frogner

Byhistorisk temakveld: Skeiv oslohistorie

Vil du bli bedre kjent med Oslos skeive historie?

Bymuseet inviterer til byhistorisk temakveld med bidrag fra blant andre Leif Pareli, Inge Ås, Johanne Bergkvist, Frederick Nathanael, Janne Wilberg, Bjørn André Widvey, Runar Jordåen og Cathrine Telle. Omvisning i utstillingen Skape(t) og enkel servering på Bymuseet.

Visste du at det i år er 50 år siden homoseksualitet ble avkriminalisert i Norge? Eller at den første Pride-paraden, den gang “Homotoget”, gikk gjennom Karl Johans gate for 40 år siden? Eller at pissoaret i Stensparken, som var en kjent møteplass for homofile, ble fredet i 2009? I forbindelse med Skeivt kulturår 2022 har Oslo Museum gitt ut et spesialnummer av publikasjonen Byminner, med tema skeiv oslohistorie. Nå kommer mange av bidragsyterne til Bymuseet for å gi et nærmere innblikk i ulike deler av Oslos skeive historie.

Arrangementet er gratis.

Relaterte saker

Eventbilde: Historisk elvevandring med guide
søndag
14:00

Historisk elvevandring med guide

Denne historiske spaserturen går hver søndag langs Akerselva for å oppleve byens varierende landskap og historie.

Eventbilde: Pastakurs
mandag
17:00

Pastakurs

Det blir en utfyllende demonstrasjon der kokkene på Kulinarisk Akademi viser hvordan man lager pastadeig og går gjennom ulike sorter, både fylte, tørkede og ferske.

Eventbilde: Guidet vandring: Fra Grønland til Bjørvika
mandag
17:00

Guidet vandring: Fra Grønland til Bjørvika

Guiden forteller om de store endringene som har funnet sted på få år, og viser hvordan byen i dag blander ny og eldre bebyggelse. Denne turen kombinerer fjord og det urbane bylivet.