Søk i Aktiv i Oslo

Britemesse hovedbilde

Britemesse

Britemesse – Birgitta av Vadstena
Foto: Fergal of Claddagh / Flickr.com

Britemesse minnes Birgitta av Vadstena. Hun er den mest kjente svenske helgenen. Birgitta ble kåret til en av Europas fem skytshelgener.

Kåringen skjedde i 1999, da ble Katarina av Siena, Edith Stein og Birgitta av Sverige kåret til skytshelgener for Europa i tillegg til Benedikt samt Kyrillos og Methodios, som var det fra før. Varme høstdager blir kalt Birgitta-sommer av svensken og på denne tiden skulle kardingen av saueulla begynne.

Det sies at denne dagen går bjørnen i hi og dessuten at kålen nå bør være høstet. 7.oktober ble derfor noen steder kalt kåldagen.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Dyrepasser for en dag – høstferien 2023
mandag
08:30

Dyrepasser for en dag – høstferien 2023

Et halvdagskurs som settes opp i skoleferier. Barna får være med på morgenforing, rengjøring og stell av ulike husdyr, samt lære hvorfor ulike raser trenger ulikt stell og har forskjellige behov.

Eventbilde: Juleølpremieren 2023 – En ny festival i Oslo!
torsdag
19:00

Juleølpremieren 2023 – En ny festival i Oslo!

Juleølpremieren er en merkedag for lanseringen av alt juleøl i Norge. Her får du smake på en rekke gode brygg før de kommer i butikker og på Vinmonopolet.

Eventbilde: Førjulstiden på Hadeland Glassverk 2023
lørdag
12:00

Førjulstiden på Hadeland Glassverk 2023

Det er tradisjon for mange å besøke Hadeland Glassverks julemarked i førjulstiden, og ingenting gir julestemning som et møte med selveste julenissen!