Søk i Aktiv i Oslo

Blackbird på Riksteatret hovedbilde

Blackbird på Riksteatret

Blackbird på Riksteatret

Blackbird er en intens og tankevekkande konfrontasjon mellom to mennesker, skrevet av den prisbelønte dramatikeren David Harrower.

I skildringa av desse to menneska og det særs uvanlege kjærleiksforholdet deira, overskrid Harrower det ein oppfattar som rett og galt. Stykket vil garantert sette kjenslene på prøve og utfordre grensene dine.

Tolv år gamle Una hadde eit forhold til førti år gamle Ray. Femten år etter søkjer ho han opp på arbeidsplassen. Ho har levd under ei skuggje av fordøming frå omgjevnadene, og han har sona straffa si og starta eit nytt liv. Kva skjer når ho får sjansen til å fortelje historia frå sin ståstad?

Blackbird fekk eineståande kritikkar etter urpremieren på Edinburghfestivalen i 2005 og vart raskt sett opp i Londons West End. Blackbird vert stadig sett opp av teatersjefar over hele verda som ønskjer å gi publikum gode teatertekstar, og stykket har fått status som ein moderne klassikar.

I Riksteatret si norgesaktuelle oppsetjing gjør Vidar Sandem comeback på scena etter mange år som teatersjef på Det Norske Teatret, og det nye talentet Marie Blokhus speler Una. Regien er ved Kim Sørensen.

Spilleplan:

01.10 man kl. 19:00    
02.10 tir kl. 19:00    
03.10 ons kl. 19:00  

Les mer og bestill billetter til Balckbird >>

Relaterte saker

Eventbilde: Hooman Sharifi – The Dead Lives On in Our Dreams
onsdag
19:00

Hooman Sharifi – The Dead Lives On in Our Dreams

Sharifi utforsker hvordan ens egen bakgrunn og identitet kan manipuleres – og hvordan vi kan skape fremtiden vår ved å endre fortiden.

Eventbilde: Hvem er Ernest – Se Oscar Wildes mest kjente komedie!
onsdag
19:00

Hvem er Ernest – Se Oscar Wildes mest kjente komedie!

I denne tolkningen av Oscar Wildes dekadente forviklingskomedie, besettes mannsrollene av kvinner og vice versa. Hva skjer med vår forståelse av stykket når mennenes replikker blir fremført av kvinner?

Eventbilde: Møt meg ved morgengry
fredag
19:00

Møt meg ved morgengry

Møt meg ved morgengry er en usentimental, humoristisk og poetisk forestilling om kjærlighet og det å miste; et intenst kammerspill om å forsones med et rasende savn.