Søk i Aktiv i Oslo

Blackbird på Riksteatret hovedbilde

Blackbird på Riksteatret

Blackbird på Riksteatret

Blackbird er en intens og tankevekkande konfrontasjon mellom to mennesker, skrevet av den prisbelønte dramatikeren David Harrower.

I skildringa av desse to menneska og det særs uvanlege kjærleiksforholdet deira, overskrid Harrower det ein oppfattar som rett og galt. Stykket vil garantert sette kjenslene på prøve og utfordre grensene dine.

Tolv år gamle Una hadde eit forhold til førti år gamle Ray. Femten år etter søkjer ho han opp på arbeidsplassen. Ho har levd under ei skuggje av fordøming frå omgjevnadene, og han har sona straffa si og starta eit nytt liv. Kva skjer når ho får sjansen til å fortelje historia frå sin ståstad?

Blackbird fekk eineståande kritikkar etter urpremieren på Edinburghfestivalen i 2005 og vart raskt sett opp i Londons West End. Blackbird vert stadig sett opp av teatersjefar over hele verda som ønskjer å gi publikum gode teatertekstar, og stykket har fått status som ein moderne klassikar.

I Riksteatret si norgesaktuelle oppsetjing gjør Vidar Sandem comeback på scena etter mange år som teatersjef på Det Norske Teatret, og det nye talentet Marie Blokhus speler Una. Regien er ved Kim Sørensen.

Spilleplan:

01.10 man kl. 19:00    
02.10 tir kl. 19:00    
03.10 ons kl. 19:00  

Les mer og bestill billetter til Balckbird >>

Relaterte saker

Eventbilde: Krigens skjebner – på Akershus festning
tirsdag
19:00

Krigens skjebner – på Akershus festning

En vandreforestilling av og med Ross Kolby om syv skjebner under 2. verdenskrig på Akershus festning.

Eventbilde: Velkommen til VitenShitShow på Égal teater!
fredag
18:00

Velkommen til VitenShitShow på Égal teater!

Opplev Stian Sandøs og Dennis Sivas svært populære vitenskapsshow i Oslo!

Eventbilde: Folkeeventyrene – The Musical
fredag
17:00

Folkeeventyrene – The Musical

Asbjørnsen og Moe har fått skrivesperre og begir seg ut på bygda for å søke inspirasjon. Her kan alt skje, så blir med på en ellevill og morsom reise i eventyrland. Like morsom for voksne som for barn.