Søk i Aktiv i Oslo

Birgitta Trotzigs forfatterskap hovedbilde

Birgitta Trotzigs forfatterskap

BIRGITTA TROTZIG Foto: Ulla Montan

Hanne Ørstavik er en forfatter som har et sterkt forhold til Trotzigs litterære univers, og sammen med svenske Christina Bergil, som har skrevet boka Mörkets motbilder om Trotzig, gjester hun denne kvelden Litteratur på Blå for å snakke om forfatterskapet.

Den svenske forfatteren Birgitta Trotzig (1929-2011) har lenge hatt en viktig posisjon i Sverige. Trotzigs språk har et sterkt driv og særpreg, det kan være både dunkelt og vanskelig tilgjengelig, men har samtidig en skarphet som kan trenge dypt ned i leseren. Sentrale tema i bøkene hennes er skyld og frigjørelse, ofte med en kristen klangbunn, og balansegangen mellom etikk og estetikk. Hun har hatt stor betydning for flere i den yngre generasjonen av svenske forfattere, blant andre Mirja Unge og Jenny Tunedal.

19 utgivelser og medlemskap i Svenska Akademien til tross – her i Norge er hun mindre kjent, og kun én av bøkene hennes er oversatt til norsk.

Samtalen ledes av Silje Aa. Fagerlund fra Litteratur på Blå.

Billettpris: 30,-

Relaterte saker

Eventbilde: Erotisk lesesirkel
fredag
19:00

Erotisk lesesirkel

Live podcast med Solveig Kloppen og Gunhild Dahlberg. Gjest: Erik Solbakken.

Eventbilde: Fortellerfestivalen 2024 – Mellomrom
torsdag
00:00

Fortellerfestivalen 2024 – Mellomrom

Fortellerfestivalen er tilbake i Oslo for å feire, formidle og fornye den muntlige fortellertradisjonen. Festivalen har 20 års jubileum i 2024!