Søk i Aktiv i Oslo

Biblioteklønsj: Om kjærlighet hovedbilde

Biblioteklønsj: Om kjærlighet

Hjertelys. Foto: Silje R. Kampesæter

Hvordan skriver man om kjærlighet uten at det blir klamt og pinlig? Forfatter May Grethe Lerum gjester Deichmans foredragsserie Biblioteklønsj for å kåsere om romantiske romaner i kjølvannet av Valentinsdagen.

Deichmanske Hovedbibliotek, Nedre sal. Gratis inngang, kaffe og bokstavkjeks

Historien om den store kjærligheten er en av menneskehetens eldste og mest folkekjære fortellinger, og man kan kanskje si at det meste har allerede blitt sagt hva angår intense blikk og sukk som antyder både higen og avstand på én og samme tid. Hvordan griper man så an dette store temaet, uten å ty til de faste klisjeene som øyne som flunker som stjerner reflektert i en uendelig dyp innsjø omgitt av ildfluer og turtelduer?

Forfatter, journalist og romantiker May Grethe Lerum forsøker å svare på dette og andre intrikate spørsmål, og gir deg et innblikk i kjærlighetslitteraturens rosenrøde irrganger. May Grethe Lerum har også en utrolig humoristisk formuleringsevne, så dette blir ikke minst et morsomt foredrag.

May Grete Lerum er mest kjent for bokseriene Livets døtre og Solgudens krukke, men skriver også sakprosa og dikt, og har skrevet for Klassekampen, Nationen og VG. Hennes romantiske romaner har blitt solgt i millioner av eksemplarer og er oversatt til flere språk.

Biblioteklønsj er en foredragsserie med temaer fra både skjønn- og faglitteraturen, og arrangeres av Voksenavdelingen på Deichmanske Hovedbibliotek.

Relaterte saker