Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

The beauty that still remains – konsert med Det Norske Jentekor hovedbilde
fredag 

The beauty that still remains – konsert med Det Norske Jentekor

468_2015_04_23_105532

Universitetets aula Fredag 8. mai 2015

The beauty that still remains – minnekonsert for nazismens ofre – konsert med Det Norske Jentekor.
Konserten er en del av den offisielle markeringen av frigjøringsjubileet.

Bestillingsverket The beauty that still remains urfremføres under denne konserten. Verket er skrevet av Marcus Paus over tekster fra Anne Franks dagbok. Verket er på 30 minutter for Det Norske Jentekor og akkordeonist Frode Haltli. Verket er skrevet med støtte fra Norsk Kulturråd til denne anledningen.
At jenter i alderen 12-21 år skal framføre dette verket, vil være spesielt av flere årsaker. De vil, siden de er i samme alder som Anne Frank var da hun skrev disse tekstene, ha mulighet for å sette seg inn i tekstene og formidle disse sterkt.
Publikum vil også få en sterk opplevelse av at Anne Franks unge stemme blir formidlet gjennom 50 unge jentenestemmer.

Konserten forøvrig består av Knut Nystedts Kärlekens lov og Kim André Arnesens Even when he is silent. Det siste verket er skrevet over en tekst som ble skrevet på en vegg i Auschwitz av en fange under andre verdenskrig. I believe in the sun even when its not shining. I believe in love even when I feel it not. I believe in God even when he is silent.

Det Norske Jentekor er et kor med stolte tradisjoner og høyt kunstnerisk nivå. Sangerne er fra hele østlandsområdet og kommer inn etter opptaksprøver.Det Norske Jentekor er en selvstendig videreføring av NRKs jentekor, som ble etablert i 1947. Koret har vært og er en sterk institusjon i norsk kulturliv, og har fostret en rekke store sangere og artister. Det Norske Jentekor har gjort samtidsmusikk og folkemusikk til sine viktigste varemerke, får ofte bestillingsverker skrevet til seg og inkluderer disse i sitt standardrepertoar.
Jentekoret består av fire kor, med alder fra 6 til 21 år. Under denne konserten er det de to eldste korene, Hovedkoret og Studiokoret, som synger.

Tid fra kl. 19.00 – 20.30

Konserten arrangeres i samarbeid med Universitetet i Oslo, Forsvarsdepartementet og Holocaustsenteret og er støttet av Norsk Kulturråd og Oslo Kommune.

Relaterte saker

Eventbilde: Byblikk – Oslo i kunsten
fredag

Byblikk – Oslo i kunsten

Hvordan har kunstnere sett og tolket Oslo de siste 300 årene? Se byen gjennom kunstnernes øyne.

Eventbilde: Forvandlingens kunst – Teatermuseet
fredag

Forvandlingens kunst – Teatermuseet

Oppdag skatter fra kostyme- og modell-samlingen som spenner fra Christiania på 1700-tallet via Paris i mellomkrigstiden og fram til vår egen tid.

Eventbilde: BMI 10 år: Jubileumsshow
fredag
19:00

BMI 10 år: Jubileumsshow

Nå feirer improvisasjonsgruppen BMI (Bare Moro Impro) 10-årsbursdag og inviterer til et fyrverkeri av et jubileumsshow på Latter! Dette er en bursdagsfeiring du ikke vil gå glipp av!