Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

The beauty that still remains – konsert med Det Norske Jentekor hovedbilde
fredag 

The beauty that still remains – konsert med Det Norske Jentekor

468_2015_04_23_105532

Universitetets aula Fredag 8. mai 2015

The beauty that still remains – minnekonsert for nazismens ofre – konsert med Det Norske Jentekor.
Konserten er en del av den offisielle markeringen av frigjøringsjubileet.

Bestillingsverket The beauty that still remains urfremføres under denne konserten. Verket er skrevet av Marcus Paus over tekster fra Anne Franks dagbok. Verket er på 30 minutter for Det Norske Jentekor og akkordeonist Frode Haltli. Verket er skrevet med støtte fra Norsk Kulturråd til denne anledningen.
At jenter i alderen 12-21 år skal framføre dette verket, vil være spesielt av flere årsaker. De vil, siden de er i samme alder som Anne Frank var da hun skrev disse tekstene, ha mulighet for å sette seg inn i tekstene og formidle disse sterkt.
Publikum vil også få en sterk opplevelse av at Anne Franks unge stemme blir formidlet gjennom 50 unge jentenestemmer.

Konserten forøvrig består av Knut Nystedts Kärlekens lov og Kim André Arnesens Even when he is silent. Det siste verket er skrevet over en tekst som ble skrevet på en vegg i Auschwitz av en fange under andre verdenskrig. I believe in the sun even when its not shining. I believe in love even when I feel it not. I believe in God even when he is silent.

Det Norske Jentekor er et kor med stolte tradisjoner og høyt kunstnerisk nivå. Sangerne er fra hele østlandsområdet og kommer inn etter opptaksprøver.Det Norske Jentekor er en selvstendig videreføring av NRKs jentekor, som ble etablert i 1947. Koret har vært og er en sterk institusjon i norsk kulturliv, og har fostret en rekke store sangere og artister. Det Norske Jentekor har gjort samtidsmusikk og folkemusikk til sine viktigste varemerke, får ofte bestillingsverker skrevet til seg og inkluderer disse i sitt standardrepertoar.
Jentekoret består av fire kor, med alder fra 6 til 21 år. Under denne konserten er det de to eldste korene, Hovedkoret og Studiokoret, som synger.

Tid fra kl. 19.00 – 20.30

Konserten arrangeres i samarbeid med Universitetet i Oslo, Forsvarsdepartementet og Holocaustsenteret og er støttet av Norsk Kulturråd og Oslo Kommune.

Relaterte saker

Eventbilde: Impro med BMI!
tirsdag
18:30

Impro med BMI!

Nå er BMI tilbake på Latter! Det blir deilig improvisert humor i et forrykende tempo med musikk attåt. En lekende og annerledes forestilling som garantert ikke vil skuffe!

Eventbilde: Quiz med quizmaster Roar!
tirsdag
19:00

Quiz med quizmaster Roar!

Ta med vennegjengen og bli med på tirsdagsquiz med quizmaster Roar!

Eventbilde: Einars kviss på SALT
tirsdag
19:00

Einars kviss på SALT

Hva er gratis, kjempegøy, ledet av en 29 år gammel tømrerlærling fra Molde og skjer en gang i måneden? Jo, det er Einars Kviss på SALT!