Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

The beauty that still remains – konsert med Det Norske Jentekor hovedbilde
fredag 

The beauty that still remains – konsert med Det Norske Jentekor

468_2015_04_23_105532

Universitetets aula Fredag 8. mai 2015

The beauty that still remains – minnekonsert for nazismens ofre – konsert med Det Norske Jentekor.
Konserten er en del av den offisielle markeringen av frigjøringsjubileet.

Bestillingsverket The beauty that still remains urfremføres under denne konserten. Verket er skrevet av Marcus Paus over tekster fra Anne Franks dagbok. Verket er på 30 minutter for Det Norske Jentekor og akkordeonist Frode Haltli. Verket er skrevet med støtte fra Norsk Kulturråd til denne anledningen.
At jenter i alderen 12-21 år skal framføre dette verket, vil være spesielt av flere årsaker. De vil, siden de er i samme alder som Anne Frank var da hun skrev disse tekstene, ha mulighet for å sette seg inn i tekstene og formidle disse sterkt.
Publikum vil også få en sterk opplevelse av at Anne Franks unge stemme blir formidlet gjennom 50 unge jentenestemmer.

Konserten forøvrig består av Knut Nystedts Kärlekens lov og Kim André Arnesens Even when he is silent. Det siste verket er skrevet over en tekst som ble skrevet på en vegg i Auschwitz av en fange under andre verdenskrig. I believe in the sun even when its not shining. I believe in love even when I feel it not. I believe in God even when he is silent.

Det Norske Jentekor er et kor med stolte tradisjoner og høyt kunstnerisk nivå. Sangerne er fra hele østlandsområdet og kommer inn etter opptaksprøver.Det Norske Jentekor er en selvstendig videreføring av NRKs jentekor, som ble etablert i 1947. Koret har vært og er en sterk institusjon i norsk kulturliv, og har fostret en rekke store sangere og artister. Det Norske Jentekor har gjort samtidsmusikk og folkemusikk til sine viktigste varemerke, får ofte bestillingsverker skrevet til seg og inkluderer disse i sitt standardrepertoar.
Jentekoret består av fire kor, med alder fra 6 til 21 år. Under denne konserten er det de to eldste korene, Hovedkoret og Studiokoret, som synger.

Tid fra kl. 19.00 – 20.30

Konserten arrangeres i samarbeid med Universitetet i Oslo, Forsvarsdepartementet og Holocaustsenteret og er støttet av Norsk Kulturråd og Oslo Kommune.

Relaterte saker

Eventbilde: Studentkvelder på OCHE
tirsdag
16:00

Studentkvelder på OCHE

Hver tirsdag fra 16.00 til midnatt vil Oche skjemme bort dere studenter! Samle studiekameratene dine og nyt deres spesialtilbud.

Eventbilde: Standup på Klubbscenen
tirsdag
18:30

Standup på Klubbscenen

Standup på klubbscenen på Latter. Opplev både norske og internasjonale komikere. Hvert show er unikt.

Eventbilde: Nerdequiz | Harry Potter, LOTR, Twilight, Marvel
tirsdag
19:00

Nerdequiz | Harry Potter, LOTR, Twilight, Marvel

Endelig kommer de tusentalls timene du har brukt på å konsumere film, bøker og serier om Harry Potter, Game of Thrones og Lord of the Rings til nytte.