Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Baskery på Gamla hovedbilde
lørdag 
20:00

Baskery på Gamla

 Skjermbilde 2014-06-25 kl. 12.55.58

Baskery på Gamla

Fra USA-turné med Lisa Marie Presley til release party på Gamla.
Det svenske bandet Baskery markerer utgivelsen av sitt tredje album “Little Wild Life».
Ved sommervær holdes konserten i Gamlas bakgård!
 
Vi kan godt kalle Baskery de slemme søstrene til First Aid Kit, men aller mest er de seg selv og når sant skal sies så var de og ute en del år før sine medsøstre fra Stockholm. 
De har funnet seg et musikalsk uttrykk som de kaller for killbilly. Vi snakker om en miks av rock, country og blues spilt med ståbass, gitar, banjo og med litt trommer her og der.
Trioen Stella, Greta og Sunniva Bondesson klarer seg godt som trio. Lydbildet er fett nok, og kontrastene mellom det sarte og rolige, og det viltre og spenstige gir dem en appell som det er vanskelig å fornekte.
 
Disse svenske Norges-vante Roots-Punk og Killbilly søstrene Baskery´s nye og tredje album-utgivelse siden 2007 er “Little Wild Life» som kom på tampen av fjoråret,
men ennå ikke utgitt i Norge i fysisk format.
 
Trioen kommer iforbindelse med Norges-markering for digital utgivelse av “Little Wild Life», til Norge for å gjøre 2 jobber på Steinkjer-Festivalen som de er nå etter stort publikumskrav, 
er booket til for tredje gang siden 2011 fre 27 juni, samt på Gamla i Oslo lør 28 juni. 
Dette midt i en hektisk USA-lansering hvor de nå ankommer rett fra 2 ukers turnè i med Lisa Marie Presley.
 
Bandets 2 tidligere utgivelser «Fall Among Thieves» (2008) og «New Friends» (2011) er tidligere distribuert i fysisk format i Norge og tatt svært godt imot av norsk presse.
De har turnert i Norge siden 2004, først som Rockabilly-bandet The Slaptones med faren deres på trommer, før de i 2007 foretok et større akustisk stilskifte, 
men beholdt ryggraden i kontrabassen traktert av mellomsøster Stella, samt dro inn slide-fuzza banjo + munnspill som storesøster Greta trakterer sammen med bass-tromme på venstre og skarprtromme og tambourin på høyreben, 
mens bandets villkatt, showgirl og lillesøster Sunniva kastet seg over sin akustiske gitar og de sammen styrte musikken mer i retning av en egen oppskrift 
med elementer av Bluegrass, Blues, Punk, Country, Folk og Rockabilly, uten egentlig å være noen av delene annet enn det de nå kaller for Killbilly og Mud Country. 
 
Her kan du høre to låter fra den nye skiva:

The No No >>

The Shadow >>

 
– “Vi har blitt litt mer variert og benytter mer elgitar enn tidligere. Det betyr vel også at vi i perioder er enda mer rocka”, sier Greta om den nye skiva.
 
Baskery flyttet ved nyttår til Nashville for å lettere satse i USA i samarbeid med sitt managment og booking-byrå Flemming Artists. Etter en hard South By South-West-uke i Austin, Texas i midten av mars hadde de en runde i Europa og spilte bl.a. på Borderline i London og ei uke i Tyskland. I sommer blir det kun en kortere tur til Europa deriblant Norge før flere festivaler venter i USA. 

Det siste de gjør i USA før det er Norges tur er å dra på 2 ukers turné som support for Lisa Marie Presley.
“– Skikkelig kult. Dette blir så nærme «The King» som vi kan komme, sier Greta i Baskery til Trønderavisa i mars i år.

 

Relaterte saker

Eventbilde: Rasmus og Verdens Beste Band – Rockekonsert for barn
lørdag
14:00

Rasmus og Verdens Beste Band – Rockekonsert for barn

Rasmus og Verdens Beste Band har fenget små og store siden 2007. Nå er de klare til å innta Store Sal, med ny musikk og et show uten sidestykke.

Eventbilde: Opplev Emma Steinbakken i Spektrum!
lørdag
18:30

Opplev Emma Steinbakken i Spektrum!

Norges nye superstjerne, Emma Steinbakken, til Oslo Spektrum!

Eventbilde: Bb Scene tilbyr stemningsfull jazzmusikk – midt på Karl Johan!
lørdag
21:30

Bb Scene tilbyr stemningsfull jazzmusikk – midt på Karl Johan!

Brødrene Bergh er et spisested og bar med en forkjærlighet for jazzmusikk og Italiensk pizza.