Søk i Aktiv i Oslo

Barnas Jazzfestival – Kids in jazz hovedbilde

Barnas Jazzfestival – Kids in jazz

Barnas Jazzfestival – Kids in Jazz

På Barnas Jazzfestival får du høre unge jazztalenter fra Japan, Ukraina og store deler av Norge framføre improvisert jazzmusikk i mange ulike konstellasjoner. 

Formålet med mønstringen er å synliggjøre gevinstene med gehørbasert musikkopplæring, og å vise hva man kan oppnå ved å eksponere barn for jazz i ung alder. Prosjektet er initiert av Improbasen, et landsdekkende ressurssenter for barn som vil lære å spille jazz.

Inngang kr 70,- / Gratis inngang for barn under 16 år. 

Bestill billetter til Barnas Jazzfestival på Billettservice >>

Disse kan du høre på Kids in Jazz:

Sapporo Junior Jazzschool
Denne skolen i Japan er enestående på verdensbasis med hele 60 barn som møter jazz og improvisasjonsmusikk allerede i 6-årsalderen. Skolen har frembragt musikere som har gjort karriere blant annet i USA. De samarbeider med de fremste internasjonale musikkinstitusjonene på feltet, og har årlige samarbeidsprosjekter med blant annet Berklee College of Music. Gruppen som gjester Norge utgjør et helt storband,  sammensatt av talentfulle 12-15-åringer. De er svært aktive, holder et høyt kunstnerisk nivå, og har vært på flere utenlandsturer, blant annet til Canada, Kina og Australia.

Polina Tarasenko – Youtube-sensasjonen fra Ukraina
En video med den 11 år gamle trombonisten Polina Tarasenko fra Ukraina, har fått folk til å sperre opp øynene de siste ukene. Klippet har vært delt i musikkmiljøer over hele verden. Improbasen har klart å komme i kontakt med jentas foreldre via tolk, og forutsatt at det ordner seg med visum, vil denne talentfulle yndlingen også komme til Norge.

OJF’s Young Star, Voss Jazzskule, Improfolk og Improbasen
I tillegg til de utenlandske innslagene kommer det barn fra flere miljøer rundt om i Norge. Det blir innslag med deltakerne på Oslo Jazzfestivals Young Star Seminar, elever fra suksessrike Voss Jazzskule, det helt nye initiativet Improfolk ledet av blant andre Karl Seglem og Sigurd Hole  hvor det blir gitt jazzundervisning fra en folkemusikkvinkel. Og selvfølgelig deltar Improbasens egne dyktige elever.

Et fellestrekk for alle disse aktørene, er at de kan vise til forbausende resultater ved å eksponere barn for komplekse musikkformer i ung alder. Det er også påfallende at opplæringstilbud på dette aldersnivået har en jenteandel som er fullstendig snudd på hodet i forhold til den ubalansen man ser i bransjen for øvrig. ”Kids in Jazz” er så vidt vi vet det første forsøket på å føre disse miljøene sammen.

Kids in Jazz arrangeres også på Barnas Jazzhus i Kråkstad og i Ski Rådhusteater

Relaterte saker

Eventbilde: Babyomvisning FUZZ – Hver torsdag
torsdag
12:00

Babyomvisning FUZZ – Hver torsdag

En guidet tur i museet med voksenpåfyll for deg med barn på magen. Alt tilrettelagt for barnets behov slik at man til en hver tid kan trekke seg tilbake, uansett om det er bleieskift, mat eller gråt.

Eventbilde: BaByvandring: Funkisarkitektur med internasjonal svung
torsdag
12:00

BaByvandring: Funkisarkitektur med internasjonal svung

Bli med på trilletur og opplev tre kubiske villaer tegnet av villaarkitekt Arne Korsmo.

Eventbilde: Fra ånd til hånd – 70 år med dukketeater
torsdag
17:00

Fra ånd til hånd – 70 år med dukketeater

Velkommen til åpning av utstillingen «Fra ånd til hånd» på Teatermuseet/Bymuseet i Frognerparken. Det blir enkel servering, åpen kafé og selvfølgelig dukketeater!