Søk i Aktiv i Oslo

Barnas Cinematek i september hovedbilde

Barnas Cinematek i september

Et kongerike for en lama

Lørdag 24/9 kl. 13.00 og søndag 25/9 kl. 14.00 – Lillebil kinosal
USA 2000 | Regi: Mark Dindal | Norsk tale | 1t 19 min

Et kongerike for en lama er en morsom og musikalsk tegnefilm for barn og voksne. Inkaenes keiser Kuzco er en bortskjemt, ekkel fyr som liker å være kjip med andre. Det er forøvrig også hans maktsyke rådgiver Yzma, som i et forsøk på å overta kongeriket forvandler Keiser Kuzco til en LAMA!

De to gode naboene

Lørdag 24/9 kl. 13.00 og søndag 25/9 kl. 14.00 – Barnas filmrom
Tsjekkia 1976 – 1989 | Lengde: 58 min

Husker du disse to hjelpsomme karene fra Barne-tv? Alle trenger en god nabo for å hjelpe til med å løse alt av små og store problemer som man kan støte i alle gjøremålene man har i det daglige. Ofte er de friske ideene de morsomste, uten at de nødvendigvis fører til de beste resultatene. Alt løser seg vel til slutt? De to gode naboene var først ment som en TV-serie for voksne, men fort populær blant barna.

Cinemateket Ung – En dans på roser

Søndag 25/9 kl. 16.00 – Lillebil kinosal
Belgia 1997 | Regi: Alain Berliner | Fransk tale | 1t 25min

“Nå er jeg en gutt, men en dag skal jeg bli en jente”, sier syv år gamle Ludovic i En dans på roser. Ludovic og resten av familien har nettopp flyttet inn i en herskapelig villa i en fasjonabel forstad til Brüssel. ”Ludo” har på seg en rosa kjole når han møter de nye naboene for første gang, og de får litt av et sjokk når de skjønner at han faktisk er en gutt. I denne fargerike filmen rettes søkelyset mot omgivelsene og de voksnes forventninger om hva som er normalt, og hvordan de forholder seg til en gutt som ikke passer helt inn i deres bilde av verden. Vinner av Golden Globe for beste utenlandske film. Forfilm: ”Edwin” av BlackSheeps.

Praktisk info

Medlemskap, 6 mnd, kr 50.
Lillebil kinosal: Billett kr 20. En voksen går gratis sammen med deg.
Barnas filmrom: billett gratis, men må hentes ut med gyldig medlemskap.
Tre dagers forsalg i resepsjonen på Filmens Hus. Billettsalget er åpent fra kl 10 på hverdager, og én time før første forestilling i helgene (vanligvis lørdag fra kl 12, søndag fra kl 13). Kommer du uten barn er du like velkommen, men da gjelder Cinematekets ordinære billettpriser.

Relaterte saker

Eventbilde: Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked
lørdag
09:00

Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og, ikke minst, de eksepsjonelt gode vaflene!

Eventbilde: Julemarked på Bærums verk
lørdag
10:00

Julemarked på Bærums verk

Her vil du oppleve et rikholdig juleprogram og førjulsstemning hver eneste dag.

Eventbilde: Oslo Vegetarfestivals julemarked
lørdag
11:00

Oslo Vegetarfestivals julemarked

Bli med på en nydelig førjulshelg med supergod mat, kokkekurs, foredrag, aktiviteter, julegaver, nyheter, smaksprøver, bærekraftige bedrifter, julestemning og fantastiske mennesker!