Arrangementet er fullført.

Barnas Cinematek i september hovedbilde
torsdag 

Barnas Cinematek i september

Et kongerike for en lama

Lørdag 24/9 kl. 13.00 og søndag 25/9 kl. 14.00 – Lillebil kinosal
USA 2000 | Regi: Mark Dindal | Norsk tale | 1t 19 min

Et kongerike for en lama er en morsom og musikalsk tegnefilm for barn og voksne. Inkaenes keiser Kuzco er en bortskjemt, ekkel fyr som liker å være kjip med andre. Det er forøvrig også hans maktsyke rådgiver Yzma, som i et forsøk på å overta kongeriket forvandler Keiser Kuzco til en LAMA!

De to gode naboene

Lørdag 24/9 kl. 13.00 og søndag 25/9 kl. 14.00 – Barnas filmrom
Tsjekkia 1976 – 1989 | Lengde: 58 min

Husker du disse to hjelpsomme karene fra Barne-tv? Alle trenger en god nabo for å hjelpe til med å løse alt av små og store problemer som man kan støte i alle gjøremålene man har i det daglige. Ofte er de friske ideene de morsomste, uten at de nødvendigvis fører til de beste resultatene. Alt løser seg vel til slutt? De to gode naboene var først ment som en TV-serie for voksne, men fort populær blant barna.

Cinemateket Ung – En dans på roser

Søndag 25/9 kl. 16.00 – Lillebil kinosal
Belgia 1997 | Regi: Alain Berliner | Fransk tale | 1t 25min

«Nå er jeg en gutt, men en dag skal jeg bli en jente», sier syv år gamle Ludovic i En dans på roser. Ludovic og resten av familien har nettopp flyttet inn i en herskapelig villa i en fasjonabel forstad til Brüssel. ”Ludo” har på seg en rosa kjole når han møter de nye naboene for første gang, og de får litt av et sjokk når de skjønner at han faktisk er en gutt. I denne fargerike filmen rettes søkelyset mot omgivelsene og de voksnes forventninger om hva som er normalt, og hvordan de forholder seg til en gutt som ikke passer helt inn i deres bilde av verden. Vinner av Golden Globe for beste utenlandske film. Forfilm: ”Edwin” av BlackSheeps.

Praktisk info

Medlemskap, 6 mnd, kr 50.
Lillebil kinosal: Billett kr 20. En voksen går gratis sammen med deg.
Barnas filmrom: billett gratis, men må hentes ut med gyldig medlemskap.
Tre dagers forsalg i resepsjonen på Filmens Hus. Billettsalget er åpent fra kl 10 på hverdager, og én time før første forestilling i helgene (vanligvis lørdag fra kl 12, søndag fra kl 13). Kommer du uten barn er du like velkommen, men da gjelder Cinematekets ordinære billettpriser.

Relaterte saker

Eventbilde: «Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum
søndag

«Oppdag havet» – Utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.

Eventbilde: Førjul på Frogner
søndag

Førjul på Frogner

Vil du oppleve den gode gamle julemagien? Frogner hovedgård pyntes til jul og barna kan lage hjemmelaget julepynt som før i tiden.

Eventbilde: Naturhistorisk juleverksted
søndag
10:00

Naturhistorisk juleverksted

Ta en naturhistorisk avstikker fra julestresset! Vi kan blant annet by på et unikt juleverksted hver søndag i desember før jul, julepyntet museumsbutikk og julegrøt i kafeen.