Arrangementet er fullført.

Barnas Cinematek i september hovedbilde
torsdag 

Barnas Cinematek i september

Et kongerike for en lama

Lørdag 24/9 kl. 13.00 og søndag 25/9 kl. 14.00 – Lillebil kinosal
USA 2000 | Regi: Mark Dindal | Norsk tale | 1t 19 min

Et kongerike for en lama er en morsom og musikalsk tegnefilm for barn og voksne. Inkaenes keiser Kuzco er en bortskjemt, ekkel fyr som liker å være kjip med andre. Det er forøvrig også hans maktsyke rådgiver Yzma, som i et forsøk på å overta kongeriket forvandler Keiser Kuzco til en LAMA!

De to gode naboene

Lørdag 24/9 kl. 13.00 og søndag 25/9 kl. 14.00 – Barnas filmrom
Tsjekkia 1976 – 1989 | Lengde: 58 min

Husker du disse to hjelpsomme karene fra Barne-tv? Alle trenger en god nabo for å hjelpe til med å løse alt av små og store problemer som man kan støte i alle gjøremålene man har i det daglige. Ofte er de friske ideene de morsomste, uten at de nødvendigvis fører til de beste resultatene. Alt løser seg vel til slutt? De to gode naboene var først ment som en TV-serie for voksne, men fort populær blant barna.

Cinemateket Ung – En dans på roser

Søndag 25/9 kl. 16.00 – Lillebil kinosal
Belgia 1997 | Regi: Alain Berliner | Fransk tale | 1t 25min

«Nå er jeg en gutt, men en dag skal jeg bli en jente», sier syv år gamle Ludovic i En dans på roser. Ludovic og resten av familien har nettopp flyttet inn i en herskapelig villa i en fasjonabel forstad til Brüssel. ”Ludo” har på seg en rosa kjole når han møter de nye naboene for første gang, og de får litt av et sjokk når de skjønner at han faktisk er en gutt. I denne fargerike filmen rettes søkelyset mot omgivelsene og de voksnes forventninger om hva som er normalt, og hvordan de forholder seg til en gutt som ikke passer helt inn i deres bilde av verden. Vinner av Golden Globe for beste utenlandske film. Forfilm: ”Edwin” av BlackSheeps.

Praktisk info

Medlemskap, 6 mnd, kr 50.
Lillebil kinosal: Billett kr 20. En voksen går gratis sammen med deg.
Barnas filmrom: billett gratis, men må hentes ut med gyldig medlemskap.
Tre dagers forsalg i resepsjonen på Filmens Hus. Billettsalget er åpent fra kl 10 på hverdager, og én time før første forestilling i helgene (vanligvis lørdag fra kl 12, søndag fra kl 13). Kommer du uten barn er du like velkommen, men da gjelder Cinematekets ordinære billettpriser.

Relaterte saker

Eventbilde: Besøk Teknisk museum i sommer
torsdag

Besøk Teknisk museum i sommer

Bli med på morsomme og lærerike aktiviteter ute og inne, på Teknisk museum hele sommerferien!

Eventbilde: Bli med på ungdomsseilas i sommer
mandag

Bli med på ungdomsseilas i sommer

Sammen med nye venner kan du ta båtførerprøven og få spennende maritime opplevelser. Alt i løpet av en sommeruke!

Eventbilde: Buzz 2021 for barn og ungdom
mandag
10:00

Buzz 2021 for barn og ungdom

Oslo Jazzfestival inviterer igjen unge musikkentusiaster mellom 6 og 16 år til musikkverkstedet Buzz 9.-14. august, med framføringer på festivalen Kids in Jazz!