Søk i Aktiv i Oslo

Barbereren i Sevilla hovedbilde

Barbereren i Sevilla

 web340x362

Christiania Teater – Torsdag 3 okt. kl. 20:00

Det er en fortettet opera som presenteres når fire aktører gjør Barberen i Sevilla, den humoristiske operaen av Gioacchino Rossini.

Rosina bor hos sin strenge formynder Bartolo. Den unge frieren Almaviva kommer til Sevilla og vil gifte seg med henne, men Bartolo vil selv ha Rosina. Dermed blir det slik at bassen og tenoren kjemper om samme dame. Figaro får oppgaven med å ordne opp slik at Almaviva får Rosina – og til gjengjeld får Figaro masse penger – og penger liker han jo!

Operaen har fått et preg av norsk folkeeventyr. Noe annet er ikke å vente når et gammelt seterfjøs i Tylldalen er operascene. For det var der denne oppsetningen hadde premiere sommeren 2013. Nå har man tatt turen til hovedstaden, og da passer det godt å sette opp en folkeeventyrversjon av opera i de gamle lokalene til Det Norske Teatret.

Medvirkende
Rosina – Nina Sætherhaug, mezzosopran
Almaviva – Ola Marius Ryan, tenor
Figaro – Lars Eggen, baryton
Bartolo – Knut Stiklestad, bass
Klaver – Eva Holm Foosnæs
Regi – Marit Grytnes Dullaert
Kostymer – Anne Spets

Christiania Teater, stedet hvor man først fremførte opera i Oslo, ligger i Stortingsgaten. Det har tidligere vært kjent under navnene Opera Comique, Det Norske Teatret og Filmteateret. Lokalene er nydelige og egner seg godt til opera.

Billettpriser

Alle priser er ekskl. billettavgift til Billettservice
Ordinær: 200,-
Aftenpostens A-kort: 150,-
MER-tilbudet til Dagsavisen: 150,-
UiO-ansatt: 150,-
Medlem i Opera til folket: 150,-
Sangere: Gratis så lenge det ikke er utsolgt
PublikUng: Gratis så lenge det ikke er utsolgt

Relaterte saker