Arrangementet er fullført.

Balkongpiken hovedbilde
torsdag 

Balkongpiken

ntso

Balkongpiken

Teaterstykket Balkongpiken handler om en jente som står på balkongen i høyblokken der hun bor, klar for å hoppe i døden, uten at noen rundt henne synes å la seg merke av dramaet som utspilles. Vi får så vite hvordan hun har endt opp der hun er nå. Stykket handler også om omverdenens manglende evne til å reagere på urett, kanskje spesielt urett som ikke rammer dem som man opplever som nærmest seg selv og sin egen kultur. Balkongpiken går derfor naturlig inn i Mementos triologi Comfortably Numb som tar for seg vår komfortable tilværelse som gjør oss numne og ute av stand til å reagere på urett, et farlig virkemiddel for å ta kontroll over individer. Vi har også belyst tematikken om faren med å la være å bry seg i stykkene Zero av Chris O’Connell og SpotterScope av Ingvild M. Lien.

Ideen til teaterstykket Balkongpiken fikk Ingvild Lien etter å ha hørt dokumentaren om Balkongflickorna på Svensk Radio allerede i 2006. Dokumentaren tar for seg et fenomen oppdaget i Sverige, nemlig æresdrap i form av tvunget selvmord. Unge jenter, som har bragt skam på sine familier, blir tvunget til å ta selvmord i stedet for at de blir utsatt for æresdrap. Mange av disse jentene blir presset til å hoppe fra balkongene i høyblokkene de bor i, derfor har de fått navnet Balkongflickorna.

I hovedrollene spiller Marte Sæteren, Brage Bang og Mads Jørgensen.

Manus og regi: Ingvild M. Lien

Forestillingstider: torsdag 13. og fredag 14. februar kl. 10.00 og 19.00. Forestillingene på dagtid er forbeholdt skoleelever, men dersom det er ledige plasser er det mulig å få billetter til dem også.

Sted: Fyrhuset i Kværnerbyen, Turbinveien 28, 0195 Oslo

Billettpris: 200kr/150kr for studenter og scenekort, send en mail til mementopost@gmail.com eller sms til 93 28 41 82

For mer informasjon https://www.ingvildlien.com/41374998 eller ring produksjonsleder Kristina Eikebråten på 93 28 41 82


Turbinveien 28
0195 Oslo

Relaterte saker

Eventbilde: Ny vikingutstilling i Oslo
tirsdag

Ny vikingutstilling i Oslo

Ny vikingutstilling i Oslo hvor publikum kan se perfekte rekonstruksjoner av klær og utstyr brukt til hverdags, plyndring og fest.

Eventbilde: Stand-up på SALT
tirsdag
18:00

Stand-up på SALT

Noen av landets beste komikere inntar SALT sin helt egne standup-scene. SALTs ambisjon er å presentere et program som spenner seg fra unge entusiaster til etablerte kunstnere.

Eventbilde: Sommerstandup 2021 på Latter
tirsdag
18:00

Sommerstandup 2021 på Latter

Hver uke samler Latter kremen av norske komikere. Opplev det beste norsk standup har å by på!