Søk i Aktiv i Oslo

Avsluttende utstilling i Rådhusatelierene hovedbilde

Avsluttende utstilling i Rådhusatelierene

 resonance

I øverste etasje i Oslo rådhus sitt vestre tårn ligger tre flotte atelier som vanligvis er stengt for publikum. I månedsskifte mai/juni avslutter kunstnerne May Bente Aronsen og Anders Sletvold Moe sin periode og inviterer til utstilling 24.-26. mai.

Aronsen og Moes utstillinger viser arbeider fra deres to år i atelierene og kunstnerne vil selv være tilstede under hele utstillingsperioden. Atelierene åpner kun dørene for publikum under avsluttende utstillinger og 24.-26. mai er derfor en unik mulighet til å få sett kunstnernes arbeider, og atelierer hvor anerkjente norske kunstnere har produsert kunst siden 1930-tallet.

Vernissasje holdes fredag 24. mai, fra kl. 19.00 til 21.00. Utstillingen er åpen lørdag 25. mai og søndag 26. mai, fra kl. 12.00 til 16.00. Da Oslo rådhus er stengt for turister denne helgen, ber vi om at besøkende til utstilling møter opp ved sideinngangen til høyre for hovedinngangen i Borggården.

May Bente Aronsen (f. 1962) ble i 2011 tildelt Rådhusets atelier A som kunstner med bostedsadresse i Oslo. Aronsen ble uteksaminert fra Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen i 1989 og Statens Håndverk- og Kunstindustriskole i Oslo i 1991. Kunstneren har fått tildelt flere statlige kunststipend og holdt en rekke separat- og kollektivutstillinger, bl.a. flere ganger i Kunstnerforbundet i Oslo.

I løpet av sine år som kunstner har Aronsens arbeider blitt innkjøpt av bl.a. Norsk Kulturråd og Nasjonalmuseet. Hun har i tillegg bidratt med utsmykninger til bl.a. Utdanningsforbundet, Stockholm rådhus, regjeringens representasjonslokaler og Litteraturhuset. Under sin tid i Atelier A har kunstneren fullført utsmykninger til Rättspsykiatrisk Anlegging i Flemingsberg på oppdrag fra Stockholms landsting og Rena militærleirs minnelund. Aronsen er mottaker
av Prins Eugen-medaljen, Oslo bys
arkitekturpris sammen med Element arkitekter
og Kunsthåndverkprisen.
Les mer: www.maybentearonsen.no

Anders Sletvold Moe (f. 1978) ble i 2011 tildelt Atelier C som nyutdannet kunstner. Moe er utdannet ved Kunstskolen i Rogaland og Konsthögskolan i Malmö. Som kunstner har Moe gjennomført separatutstillinger blant annet ved Galleri GAD i Oslo, Uppsala Konstmuseum og Galleri Odile Ouizeman i Paris. Han ble tildelt både Fine Arts kunstpris og Høstutstillingsprisen for sine to arbeider på Høstutstillingen i 2010. Stor block outblackArbeidene hans er innkjøpt av blant annet Malmö Konstmuseum, Uppsala Konstmuseum, Statens Konstråd i Sverige og Steinkjer kommune.

I Atelier C har Moe blant annet produsert verk til separatutstilling i Galleri Odile Quizeman i Paris 2012, utstillingsturneen Uten ramme; nye rom i Nord – Norge og jobbet med utsmykninger til Norges Handelshøyskole, Selmer Arkitektkontor på
Tjuvholmen og Trønderenergis hovedkvarter
i Trondheim.
Les mer: www.anderssletvoldmoe.com

Avsluttende utstilling ved
May Bente Aronsen og Anders Sletvold Moe
Rådhusatelierene
Vernissasje, fredag 24. mai kl. 19.00-21.00.
Lørdag og søndag 25.-26. mai, kl. 12.00-16.00.

Relaterte saker