Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Arkitekt Lars Backer. En pionér i norsk funksjonalisme hovedbilde
fredag 

Arkitekt Lars Backer. En pionér i norsk funksjonalisme

platou_arkitekter_Lars_Backer_Skansen_closeupfull
1. april 2016–14. august 2016
Nasjonalmuseet – Arkitektur

Da funksjonalismen slo gjennom i Norge

Med oppføringen av Restaurant Skansen, Ekebergrestauranten og Horngården innledet Lars Backer funksjonalismen i Norge. Mange hadde følt at en ny tid var i emning – nå var den kommet.

Midten av 1920-tallet var en overgangstid i Norge. Nyklassisismen var fremdeles dominerende. Kraftstasjoner, banker, boliganlegg, idrettsanlegg, museer og kinoer bar preg av arven fra antikken. Lars Backer bidro med Frogner kino, vakre Villa Larsen og et universitetsprosjekt i klassisk stil. Samtidig skrev Backer, og andre, om nødvendigheten av en ny arkitektur. I 1927 kom det norske gjennombruddet, restaurant Skansen. Tre år senere døde han, bare 38 år gammel. Utstillingen tar for seg Backers liv, hans bidrag til norsk arkitektur og belyser tiden han levde i.

Les mer her

Relaterte saker

Eventbilde: Din Bryllupsmesse på Grand Hotel
søndag
00:00

Din Bryllupsmesse på Grand Hotel

Velkommen til Din Bryllupsmesse, inkl. visning og stort gavedryss søndag 12. februar!

Eventbilde: Bryllupsmessen Grand Moments
søndag
00:00

Bryllupsmessen Grand Moments

Bryllupsmessen Grand Moments er en fest- og bryllupsarena for alle som ønsker seg noe nytt og litt annerledes. Her finner du de beste leverandørene under et og samme tak, slik at dere kan starte den spennende prosessen med å planlegge et av livets største øyeblikk! 

Eventbilde: Babymessen – Inspirasjon og gode messetilbud
lørdag
00:00

Babymessen – Inspirasjon og gode messetilbud

Babymessen er Norges største møteplass for gravide og småbarnsforeldre. Her vil du kunne kjøpe klær og tilbehør til rabatterte messepriser, teste ny babymat, barnevogner, bleier, barnebøker og mye annet!