Søk i Aktiv i Oslo

Arctic Calling hovedbilde

Arctic Calling

NOSO_Arctic-Calling_Med

Når Nordnorsk Symfoniorkester gjør sin Oslodebut presenterer vi et helnorsk program. Du får høre musikken til hammerfestværingen som omtalte seg som “Verdens Nordligste Komponist”, nyskrevet musikk med genuint arktisk særpreg, Griegs fiolinsonate i ny drakt og Johan Halvorsens Symfoni nr. 3.

Hammerfestkomponisten Ole Olsen var superkjendis i hovedstaden og landets kulturliv. Han plasserte seg selv i rekken av landets musikerelite på slutten av 1800-tallet og omtalte sin gode venn Edvard Grieg som eneren blant dem. Johan Halvorsen omtalte seg selv som nasjonalromantiker og som arvtaker etter Grieg. Hans symfonier var viktige bidrag, ikke bare til hans eget livsverk, men også til den nasjonalromantiske epoken som fortsatt blomstret i 1920-årenes norske musikkliv.

Henning Kraggerud er kunstnerisk leder for vårt kammerorkester og denne gangen med som solist i sin nye versjon av Griegs fiolinsonate i c-moll. Etter suksessen Henning og kammerorkesterets har hatt med premiéren på orkesterversjonen av Griegs tre sonater i november 2012 ble verkene innspilt på Naxos i januar 2013, og CD´en er nå ute for salg.
“Lydt gjennom luften i natten farer, et tog på skummende sorte heste, i stormgang drage de vilde skarer, de have kun skyer til fodefæste…” J. S Welhavens dikt “Asgaardsreien.

Mer info og billettsalg: https://www.noso.no/no/konserter/alle-konserter/arctic-calling

Sted: Universitetets Aula, Oslo

KONSERTPROGRAM
Ole Olsen (1850-1927),
Asgaardsreien, symfonisk dikt, Op. 10 (1878)
Edvard Grieg (1843-1907)
Konsert for fiolin og orkester i c-moll (etter sonate op. 45, 1887)
Trygve Brøske (f. 1973),
Arctic Calling for orkester og urfolksolister (2010)
Johan Halvorsen (1864-1935),
Symfoni nr. 3 i C-dur (1928) 1 – Poco Andante, 2 – Andante, 3 – Allegro Impetuoso

MEDVIRKENDE
Dirigent:
Christian Lindberg (Bodø, Oslo, Reykjavik)
Kolbjørn Holthe (Tromsø)
Solister:
Henning Kraggerud, fiolin
Stephen Blanchett og Inga Juuso, urfolksolister
Orkester: Nordnorsk Symfoniorkester

Relaterte saker