Søk i Aktiv i Oslo

Apejenta Ida – utstilling for hele familien hovedbilde

Apejenta Ida – utstilling for hele familien

Nærbilde av Ida og moren som flykter. Modellen er laget av Pjotr Sapegin/Kristin Gûnther. Foto: Ulla Schildt, NHMEn utstilling for hele familien om Ida, den lille, tøffe jenta som ble til et av verdens mest berømte fossiler.

For 47 millioner år siden levde det en liten ape i jungelen i det som i dag er Tyskland. Hun var i ferd med å bli voksen, men døde før hun hadde mistet alle melketennene. I dag er hun kjent som fossilet Ida, som ble verdensberømt da funnet ble offentliggjort i mai 2009. Hun er det eldste hele primatfossilet vi kjenner. Hvem var hun? Hvordan levde hun? Hadde hun slektninger? Hvordan ble hun funnet? Og hvordan vet vi det vi vet om henne? I denne utstillingen får barna svarene, og de voksne vil også få vite mer enn de visste fra før.

Utstillingen om Ida er tilrettelagt for små barn. Monterene er plassert svært nære bakken, slik at selv små barn får god oversikt. I tillegg tåler de å bli klatret litt på.

Alle barn som leverer en melketann ved inngangen, får gratis inngang. Tennene blir samlet opp og går inn som en del av utstillingen.Tid og sted: 9. juni 2011 – 1. mars 2012

Relaterte saker

Eventbilde: Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked
lørdag
09:00

Vestkanttorvet – Oslos eldste faste marked

På Vestkanttorvet har det vært antikk- og bruktmarked hver lørdag siden 1989. Her kan du komme for de mange tilbudene, det sosiale og, ikke minst, de eksepsjonelt gode vaflene!

Eventbilde: Julemarked på Bærums verk
lørdag
10:00

Julemarked på Bærums verk

Her vil du oppleve et rikholdig juleprogram og førjulsstemning hver eneste dag.

Eventbilde: Oslo Vegetarfestivals julemarked
lørdag
11:00

Oslo Vegetarfestivals julemarked

Bli med på en nydelig førjulshelg med supergod mat, kokkekurs, foredrag, aktiviteter, julegaver, nyheter, smaksprøver, bærekraftige bedrifter, julestemning og fantastiske mennesker!