Arrangementet er fullført.

Apejenta Ida – utstilling for hele familien hovedbilde
torsdag 

Apejenta Ida – utstilling for hele familien

Nærbilde av Ida og moren som flykter. Modellen er laget av Pjotr Sapegin/Kristin Gûnther. Foto: Ulla Schildt, NHMEn utstilling for hele familien om Ida, den lille, tøffe jenta som ble til et av verdens mest berømte fossiler.

For 47 millioner år siden levde det en liten ape i jungelen i det som i dag er Tyskland. Hun var i ferd med å bli voksen, men døde før hun hadde mistet alle melketennene. I dag er hun kjent som fossilet Ida, som ble verdensberømt da funnet ble offentliggjort i mai 2009. Hun er det eldste hele primatfossilet vi kjenner. Hvem var hun? Hvordan levde hun? Hadde hun slektninger? Hvordan ble hun funnet? Og hvordan vet vi det vi vet om henne? I denne utstillingen får barna svarene, og de voksne vil også få vite mer enn de visste fra før.

Utstillingen om Ida er tilrettelagt for små barn. Monterene er plassert svært nære bakken, slik at selv små barn får god oversikt. I tillegg tåler de å bli klatret litt på.

Alle barn som leverer en melketann ved inngangen, får gratis inngang. Tennene blir samlet opp og går inn som en del av utstillingen.Tid og sted: 9. juni 2011 – 1. mars 2012

Relaterte saker

Eventbilde: Besøk Teknisk museum i sommer
onsdag

Besøk Teknisk museum i sommer

Bli med på morsomme og lærerike aktiviteter ute og inne, på Teknisk museum hele sommerferien!

Eventbilde: «Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum
onsdag

«Oppdag havet» – Ny utstilling på Maritimt museum

Utstillingen skal appellere til sanser, følelser og intellekt, ved å vise hva som er i ferd med å skje med havet. Passer for både barn, ungdom og voksne.

Eventbilde: Bli med på ungdomsseilas i sommer
mandag

Bli med på ungdomsseilas i sommer

Sammen med nye venner kan du ta båtførerprøven og få spennende maritime opplevelser. Alt i løpet av en sommeruke!