Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Anna Järvinen med supp. Erlend Rpostad hovedbilde
fredag 
20:00

Anna Järvinen med supp. Erlend Rpostad

ntso

Anna Järvinen med supp. Erlend Rpostad

Anna Järvinen er av Jan Gradvall beskrevet som «en av Sveriges mest originella och begåvade artister». Hun begynte sin artistkarriere som frontfigur i Stocholmsbandet Granada på midten av nittitallet, og solodebuterte i 2007 med albumet «Jag fick feeling». For dette ble hun nominert til fire Grammis-priser. «Man var bland molnen» (2009) og «Anna själv tredje» (2011) er like kritikerroste, og danner sammen med debuten en betydelig musikalsk trilogi.

Med sine jazz- og folkflørtende popmelodier har Järvinen de siste årene fått et stadig større publikum også her i til lands. Særlig har hennes live-opptredener gjort inntrykk, sist sammen med Gustav Ejstes og Reine Fiske fra folkprog-bandet Dungen under byLarm 2012.

Når hun nå igjen gjester Kulturkirken Jakob er det sammen med en annen platekolloboratør, nemlig multi-intrumentalisten Fredrik Swahn, som har bakgrunn fra bandene Amazing, Life on Earth! og Dungen.

Oppvarmer er plateaktuelle Erlend Ropstad, som for fjorårets «Hva om det ikke er sånn som du tror at det er» ble nominert til to spellemannspriser.

«Anna Järvinen kliver här fram som en av Sveriges mest originella och begåvade artister.»

Jan Gradvall om «Man var bland molnen» (2009)

«’En sommardag som stängs av’ är så perfekt bitterljuva att det är som om Burt Bacharach bestämt sig för att skriva en sista dunderhit till The Carpenters.»

Elin Unnes om «Anna själv tredja» (2011)

ERLEND ROPSTAD

Erlend Ropstad har i flere år vært en kritikerrost artist med en svært dedikert liten fanskare, de som har snublet over musikken hans gjennom filmer han har musikk på eller hans to foregående singersongwriter-album ‘Bright Late Nights’ og ‘Roy It Ain’t Over Yet’.

I 2013 kom utgivelsen ‘Hva Om Det Ikke Er Sånn Som Du Tror At Det Er’, som har fått utelukkende gode anmeldelser, ikke en 4’er (eller lavere) å spore noe sted. Overgangen til å synge på norsk ble av alle omtalt som en suksess og han har spilt flere konserter i år enn noen gang tidligere. Plata har gitt karrieren et markert løft.

Han har allerede vært i studio for å spille inn oppfølgeren. 4 dager og netter med live-innspilling i legendariske Silence Studio midt i skogen i Värmland (det var fullmåne og bandet hørte ulven ule om natta!). Et studio tidligere ofte besøkt av Ropstad-favoritter som Thåström, Bob Hund, Soundtrack Of Our Lives og Äldkvarn. Den neste plata blir i mye større grad elektrisk og med fullt band.


Hausmannsgate 14
0506 OSLO

Relaterte saker

Eventbilde: Panflutes and paperwork – Leken duett med musikk og dans
onsdag
19:30

Panflutes and paperwork – Leken duett med musikk og dans

I Panflutes and Paperwork ser Ingrid Berger Myhre og Lasse Passage på upretensiøst vis på forholdet mellom dans og musikk.

Eventbilde: Oslo Brassfestival
fredag
00:00

Oslo Brassfestival

Festivalen samler brassband fra hele Norge til en konkurranse hvor konsertopplevelsen står i sentrum.

Eventbilde: Only Connect Oslo 2024
lørdag
00:00

Only Connect Oslo 2024

Bli med når Only Connect Oslo inntar byen 25. – 27. april med samtidsmusikk, eksperimentell musikk og lydkunst.