Søk i Aktiv i Oslo

Amy Waldman og Linn Ullmann i samtale hovedbilde

Amy Waldman og Linn Ullmann i samtale

Amy Waldman Foto:Pieter M. van Hattem

Den amerikanske forfatteren og journalisten Amy Waldman har arbeidet i The New York Times i åtte år og har blant annet dekket ettervirkningene av 11. september. Nå debuterer hun skjønnlitterært med romanen som på norsk har fått tittelen Den lukkede hagen.

Her møter vi jurymedlemmer som sliter med sin egen avgjørelse, og pårørende og politikere i opprør. «Provokativ … Waldman slipper løs en storm», skrev The Washington Post da romanen kom ut i USA, og Den lukkede hagen har fått glitrende kritikker og mye oppmerksomhet i hjemlandet. På Litteraturhuset snakker Waldman med Linn Ullmann om følelser og fordommer på prøve, og om verden og oss selv etter 11. september.

En forferdelig terroraksjon har rammet Manhattan, og det skal settes opp et minnesmerke. I en åpen, anonym konkurranse har hvem som helst kunnet delta for å få lage minnesmerket, og nå skal vinneren avsløres. Juryen åpner konvolutten, og kaoset bryter løs. For han som har vunnet, heter Mohammad Khan. Går det an å gi en amerikansk muslim oppdraget når udåden ble begått av muslimske ekstremister?

Pris: 90,- (studenter 60,-)

Les mer om arrangementet på Litteraturhuset >>

Relaterte saker

Eventbilde: Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow
onsdag
21:00

Julefruer – et hysterisk morsomt bokshow

«Julefruer» er et hysterisk morsomt bokshow med ville innslag om jul, vennskap, uvennskap og tusjkake med injisert brennevin. Og om litteraturen og slitet, sykdommene og alvoret.