Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Amy Waldman og Linn Ullmann i samtale hovedbilde
torsdag 

Amy Waldman og Linn Ullmann i samtale

Amy Waldman Foto:Pieter M. van Hattem

Den amerikanske forfatteren og journalisten Amy Waldman har arbeidet i The New York Times i åtte år og har blant annet dekket ettervirkningene av 11. september. Nå debuterer hun skjønnlitterært med romanen som på norsk har fått tittelen Den lukkede hagen.

Her møter vi jurymedlemmer som sliter med sin egen avgjørelse, og pårørende og politikere i opprør. «Provokativ … Waldman slipper løs en storm», skrev The Washington Post da romanen kom ut i USA, og Den lukkede hagen har fått glitrende kritikker og mye oppmerksomhet i hjemlandet. På Litteraturhuset snakker Waldman med Linn Ullmann om følelser og fordommer på prøve, og om verden og oss selv etter 11. september.

En forferdelig terroraksjon har rammet Manhattan, og det skal settes opp et minnesmerke. I en åpen, anonym konkurranse har hvem som helst kunnet delta for å få lage minnesmerket, og nå skal vinneren avsløres. Juryen åpner konvolutten, og kaoset bryter løs. For han som har vunnet, heter Mohammad Khan. Går det an å gi en amerikansk muslim oppdraget når udåden ble begått av muslimske ekstremister?

Pris: 90,- (studenter 60,-)

Les mer om arrangementet på Litteraturhuset >>

Relaterte saker

Eventbilde: Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem
mandag
17:00

Bokbad og kulturkveld i Kreftforeningens Vitensenter med Edvard Hoem og Ine Hoem

Velkommen til kulturkveld og et spennende møte med Edvard Hoem, som er en av våre aller fremste forfattere i dag. Hans datter, musikeren Ida Hoem, setter den riktige stemningen med sine fengende melodier og tekster som forteller triste, fine og nye historier.