Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Amira Medunjanin – musikk for sjelen hovedbilde
lørdag 

Amira Medunjanin – musikk for sjelen

amira-medunjanin

Oslo Konserthus, Lille Sal, 28. februar 2015

Bli med på en konsert utenom det vanlige når jazz og sevdah, tradisjonell musikk fra Bosnia og Hercegovina, møtes på en av Oslos beste konsertscener.

Det er ikke lett å forklære betydningen av sevdah, for det er noe man må oppleve for å forstå, men den kan sammenlignes med portugisiske Fado.

Sevdah bærer med seg flere betydninger og sangene handler ofte om forelskelse, hjertesorg, begjær og evig kjærlighet, som til syvende og sist forteller en livshistorie om det å elske noen.

Amira Medunjanin er den mest kjente fremføreren av denne type musikk og en av de beste i sin klasse. Ikke bare leverer hun sangen, men hun gir den liv og fremfører den med så stor innlevelse at ingen sjel forblir urørt.

Med hennes hengivne tilnærming til denne musikken klarer hun å få til noe mange artister prøver på i vår tid: å implementere sevdah i vårt århundre ved å legge til nye elementer, men samtidig beholde de gamle grunnleggende prinsipper innen musikksjangeren. Dette gjør det interessant både for det eldre og nyere publikum, og med sin eksepsjonelle band på scenen som bidrar med stor jazz improvisasjon i kjent stil, blir dette en konsertopplevelse man sent glemmer.

Dette er hennes tredje konsert i Oslo og hun vil presentere sanger fra hennes siste album, Silk & Stone.

Her finner du billetter.

Tid fra kl. 19.30

Relaterte saker

Eventbilde: Bluegrass Jam
søndag
19:00

Bluegrass Jam

Søndag er det klart for Abelones nye Bluegrass jam session, og de har med seg noen av de beste musikerne i byen!

Eventbilde: Book sauna på SALT
mandag
00:00

Book sauna på SALT

SALT har fått en enorm oppgradering av sitt saunatilbud og kan i dag tilby seks nye saunaer! Book en unik og avslappende sauna session eller privat sauna.

Eventbilde: Blå-mandag på SNØ
mandag
00:00

Blå-mandag på SNØ

Få en kick-start på uka, og snu blå-mandagen. Hver mandag frem til sommeren setter SNØ opp en lavterskel slalomløype i alpinbakken!