Søk i Aktiv i Oslo

Arrangementet er fullført.

Aktivitetsprogram på Teknisk museum hovedbilde
lørdag 
11:00
Teknisk museum

Aktivitetsprogram på Teknisk museum

ntso

Kom og redesign gamle leker til nye, lag ditt eget filtmonster med lysende øyne og se det forrykende vitenshowet. Du kan også bli med på et dypdykk i medisinhistorien uten sensur, og bli med på en samtale om hva de skal bruke museenes menneskelige levninger til – i utstillingen Skjeletter i skapet.

Lørdag 18/11 er det den europeiske antibiotikadagen. Klokka 12 kommer helseminister Bent Høie kommer til Teknisk museum for å få informasjon om antibiotikaresistens. Ansatte på Folkehelseinstituttet vil være på Teknisk museum hele dagen for å oppdatere deg på det siste innen feltet. Du vil få informasjon om antibiotikabruk, resistens og hvor viktig det er med smitteverntiltak som håndhygiene, hostehygiene, mathygiene og vaksinasjon. Standen er først og fremst rettet mot barn, men her er det garantert mye å lære også for foreldre. Les mer om programmet på antibiotikadagen her.

Søndag 19/11 er det Venneforeningens dag. En morsom familiedag for Teknisk museums venneforening med drone- og modellflydemonstrasjon, kjemieksperimenter, modelljernbane i stor størrelse, kjemieksperimenter og mye mer!

Vi byr vi på aktiviteter for hele familien denne helgen på Teknisk museum. Velkommen!

12.00 – 14.00 Leketøyhack
Redesign gamle leker til nye. Hva med å lage en dukke med dinosaurhode eller en tigerfrosk? Det er bare å plugge i limpistolen og ta frem saksen, her er det bare fantasien din som setter grenser. Passer for barn fra 6 år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Oppmøte søyle 5.

13.00 Vitenshow
Bli inspirert av overraskende triks med såpebobler, kjemi og flytende nitrogen! Se flammer, røyk, heksemel og vulkanbobler! Kanskje blir du truffet av en røykkanon? Showet foregår i auditoriet, ned trappa ved kafeen. Dette passer for hele familien.

13.00 Skjeletter i skapet
En dag åpnet ansatte ved Nasjonalt medisinsk museum et skap på fjernmagasinet – der hang det et skjelett. Nå tar museet skjelettene ut av skapet og ser nærmere på disse menneskelige levningene. Hvordan skal de forstås? Hvordan skal de forvaltes? Hvilke historier og sammenhenger kan de lede oss til? Bli med på samtalen. Møt opp ved søyle 3.

Med utgangspunkt i samlingen av menneskelige levninger ved Nasjonalt Medisinsk Museum/Teknisk Museum, ønsker vi å åpne for en bred diskusjon om hvordan dette materialet best kan håndteres; dvs forvaltes, forskes på og formidles. Hvilke nye spørsmål, perspektiver og forståelser kan samlingen føre oss til? Med utstillingen ønsker vi å vise fram foreløpige funn og innsikter i prosjektet, og samtidig legge til rette for å dra inn en viktig og så langt manglende instans i diskusjonen: publikum. Dette passer best for ungdom og voksne.

14.00 – 16.00 Filtmonster
Lag ditt eget monster med lysende øyne. I dette verkstedet lærer vi å filte av ull og om strømkretser. Passer for barn fra 8 år. Begrenset plass. Påmelding i resepsjonen. Møt opp ved søyle 5.

15.00 Blod, Sweat and Tears
Dypdykk i medisinhistorien uten sensur. Her snakker vi om morbide instrumenter, store medisinske oppdagelser og eksperimenter utført i vitenskapens navn. Passer for ungdom og voksne. Møt opp ved søyle 5. Nasjonalt medisinsk museum ble opprettet i 2001 som en del av Norsk Teknisk Museum. Medisinsk museum arbeider med prosjekter knyttet til medisin og helsehistorier i bred forstand og viser stadig nye utstilinger om aktuelle temaer.

Relaterte saker

Eventbilde: Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum
onsdag
13:00

Babyomvisning på Norsk Maritimt Museum

Omvisningene er lagt til rette for fedre og mødre i permisjon som ønsker kulturelt påfyll. Babyene er med å bestemme tempoet.

Eventbilde: Besøk EKT Husdyrpark
torsdag
00:00

Besøk EKT Husdyrpark

Alle dager, hele året, kan du hilse på dyrene i Husdyrparken på EKT.

Eventbilde: Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie
torsdag
00:00

Smaken av Oslo – glimt fra byens mathistorie

Mat er en sentral del av menneskelivet – og av byhistorien. I denne fotoutstillingen får du servert smakebiter fra Oslos mathistorie de siste 150 årene.