Arrangementet er fullført.

Abdullah Ibrahim Mukashi Trio hovedbilde
tirsdag 
18:00

Abdullah Ibrahim Mukashi Trio

ntso

Da Abdullah Ibrahim sist besøkte Norge i 2007, opptrådte han for en fullsatt Jakobskirke under Oslo Jazzfestival. Nå 9 år senere er han tilbake på festivalen med konsert i Universitetets Aula.

Abdullah Ibrahim, Sør-Afrikas mest anerkjente pianist og verdenskjent musiker, ble født i 1934 i Cape Town og døpt Adolph Johannes Brand. Byen han vokste opp i var en smeltedigel av kulturelle innflytelser og den unge ”Dollar” Brand (som var hans tidligere artistnavn) ble påvirket av alt fra amerikansk jazz og township-jive, til CapeMalay og klassisk musikk. Ut fra denne blandingen av det sekulære og det religiøse, det tradisjonelle og det moderne, utviklet han en særegen harmonisk stil og et unikt musikalsk vokabular som har blitt hans varemerke.

I 1962 emigrerte Ibrahim til Europa, og det var under sin første påfølgende Europaturné at han ble oppdaget av Duke Ellington på en spillejobb i Sveits. Ellington sørget for plateinnspilling og året etter ble Duke Ellington presents the Dollar Brand Trio utgitt. I 1965 flyttet Ibrahim til USA, og igjen viste Ellington ham stor tillit ved å la ham vikariere og lede The Duke Ellington Orchestra. Veien videre førte ham til samarbeid med avantgardister og modernister som John Coltrane, Ornette Coleman, Don Cherry og Max Roach. Da Nelson Mandela slapp ut av fengsel tidlig på 90-tallet inviterte han Ibrahim tilbake til Sør-Afrika og han har siden hatt base i Capetown og i USA. Tirsdag 16.august kan du se og høre legenden i Universitetets Aula sammen med sin Mukashi Trio under Oslo Jazzfestival.

Besetning:
Abdullah Ibrahim – Piano
Cleave Guyton – Klarinett/fløyte
Noah Alexander – Akustisk bass/ cello

Relaterte saker

Eventbilde: Konsert med Leif Ove Andsnes
søndag
19:00

Konsert med Leif Ove Andsnes

Norges største internasjonale klassiskstjerne med Beethoven og Dvorák på programmet. Ekstrakonsert 19. april. Begrenset antall billetter – vær rask om du vil få med deg dette.

Eventbilde: Dance With A Stranger
fredag
20:00

Dance With A Stranger

I september får du oppleve herrene Øivind Elgenes, Frode Alnæs og Bjørn Jenssen sammen med fire musikere i en frisk og vitalisert utgave.

Eventbilde: Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus
torsdag
19:30

Stein Torleif Bjella til Bærum Kulturhus

En av våre aller største visekunstnere leverer melodier og historier med en formidlingsevne som få er i nærheten av.