Arrangementet er fullført.

70 mm festival på Cinemateket hovedbilde
fredag 

70 mm festival på Cinemateket

ntso

70mm-festivalen på Cinemateket foregår i perioden 23. januar til 4. februar, og byr på storslåtte, episke og klassiske filmopplevelser i det ultimate filmformatet. På årets program finner man både kjente klassikere og nyere titler, som South Pacific, Oklahoma!, Krig og fred, Patton, The Master og Interstellar.

South Pacific åpner festivalen
Festivalen åpner fredag 23. januar med South Pacific. Den storslåtte musikalen var den første 70mm-filmen som ble vist i Europa, og det er 55 år siden den ble introdusert på Colosseum kino i Oslo.

Videre kan publikum velge blant 15 klassiske og nyere godbiter, blant annet Oklahoma! (1955), en av Martin Scorseses favoritter; El Cid (1961), en nyrestaurert Lawrence of Arabia (1962), Doctor Zhivago (1965), en restaurert kopi av Patton (1970), Kellys Helter (1970), Bjørnen (1989), oppfølgeren til Baraka; Samsara (2011), The Master (2012) og Interstellar (2014).

Foredrag, Krig og fred og Filmsalong
Det blir også foredrag og spesialarrangementer under festivalen. Filmeposet Krig og fred (1966-1967) på hele åtte og en halv time er blitt en festivaltradisjon, med innlagte avbrekk og suppepause. Thomas Hauerslev fra in70mm.com vil holde foredraget «Size always matters» om 70mm, og det blir også Filmsalongen 70mm-spesial med Per Haddal i samtale med Toralv Maurstad, før sistnevnte kan oppleves i den internasjonale musikalen Song of Norway fra 1970.

Finn fullt program over festivalen her.

Relaterte saker

Eventbilde: Ny utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum
torsdag

Ny utstilling: Sand i maskineriet – på Teknisk museum

Nasjonalmuseet har inntatt Teknisk museum med 27 kunstverk. Noen av dem er opplagte «brudd», mens man kan lure på om andre egentlig alltid har stått på museet. 

Eventbilde: Oslo Operafestival CAROLINE WETTERGREEN
torsdag
19:00

Oslo Operafestival CAROLINE WETTERGREEN

Caroline Wettergreen og Dorina Komani presenterer et utvalg av sine favoritter fra musikkhistorien. Publikum får høre lieder av blant andre Maurice Ravel og Clara Schumann, i tillegg til arier fra Leo Delibes og Vincenzo Bellini med flere.

Eventbilde: Outlaw Country – Røverstaden
fredag
20:00

Outlaw Country – Røverstaden

Norsk Americana Forum forsetter å sette fokus på americana musikkens historisk mest betydningsfulle artister og uttrykk.