Arrangementet er fullført.

70 mm festival på Cinemateket hovedbilde
fredag 

70 mm festival på Cinemateket

ntso

70mm-festivalen på Cinemateket foregår i perioden 23. januar til 4. februar, og byr på storslåtte, episke og klassiske filmopplevelser i det ultimate filmformatet. På årets program finner man både kjente klassikere og nyere titler, som South Pacific, Oklahoma!, Krig og fred, Patton, The Master og Interstellar.

South Pacific åpner festivalen
Festivalen åpner fredag 23. januar med South Pacific. Den storslåtte musikalen var den første 70mm-filmen som ble vist i Europa, og det er 55 år siden den ble introdusert på Colosseum kino i Oslo.

Videre kan publikum velge blant 15 klassiske og nyere godbiter, blant annet Oklahoma! (1955), en av Martin Scorseses favoritter; El Cid (1961), en nyrestaurert Lawrence of Arabia (1962), Doctor Zhivago (1965), en restaurert kopi av Patton (1970), Kellys Helter (1970), Bjørnen (1989), oppfølgeren til Baraka; Samsara (2011), The Master (2012) og Interstellar (2014).

Foredrag, Krig og fred og Filmsalong
Det blir også foredrag og spesialarrangementer under festivalen. Filmeposet Krig og fred (1966-1967) på hele åtte og en halv time er blitt en festivaltradisjon, med innlagte avbrekk og suppepause. Thomas Hauerslev fra in70mm.com vil holde foredraget «Size always matters» om 70mm, og det blir også Filmsalongen 70mm-spesial med Per Haddal i samtale med Toralv Maurstad, før sistnevnte kan oppleves i den internasjonale musikalen Song of Norway fra 1970.

Finn fullt program over festivalen her.

Relaterte saker

Eventbilde: Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk
lørdag
11:00

Barnas Bondegård på Hadeland Glassverk

I år kan de ønske velkommen til en helt ny Barnas Bondegård! Hils på kalv, geit, kaniner, høner, esel og ta en tur på hesteryggen.

Eventbilde: Sightseeing på Oslofjorden
lørdag
13:00

Sightseeing på Oslofjorden

Opplev Oslofjorden på en klassisk guidet sightseeingtur forbi mange av hovedstadens attraksjoner. Turen går gjennom trange sund og idylliske bukter, og dere passerer mange kjente landemerker.

Eventbilde: Sivert Høyem – Solo Acoustic Tour
lørdag
18:00

Sivert Høyem – Solo Acoustic Tour

En av landets mest markante stemmer legger ut på sin første soloturné på åtte år – med tre konsertkvelder på Rockefeller.