Søk i Aktiv i Oslo

Hemsedal - guide til Hemsedal

Offpist i Hemsedal (foto: Hemsedal Turistkontor)
Foto: Hemsedal Turistkontor

Hemsedal – dalen i hjertet av den norske fjellheimen

Hemsedal er et fjellsted det gnistrer av sommer som vinter, men særlig om vinteren går det unna.

I sesongen 2006-2007 var det hele 535.000 mennesker som raste rundt i Hemsedals slalåmbakker. I høysesongene er det mennesker over alt. Hemsedal er fart, fest og moro både i og utenfor bakken og mennesker av alle typer.

Hemsedal byr på afterski i verdensklasse men også ekte norsk fjellbygdkultur og natur. Du kan oppleve alt fra fullt party til stille seterveier og vidunderlig vakker natur. Det er lett å finne frem til steder utenfor allfarvei hvor du kan nyte stillheten og naturen.

[include filepath=”/inc/social-buttons.php”]

To skiområder for alpint og snowboard

Skisenteret de fleste forbinder med Hemsedal er det store sammenhengende anlegget som utgjør Hemsedal Skisenter. I tillegg finnes Solheisen Skisenter som ligger i Grøndalen. Solheisen er et mindre anlegg som egner seg godt for familier med små barn. Hemsedal Skisenter har hele tre topper Totten rager 1497 meter over havet, Hamaren hever seg 1444 meter og Røgjin 1370 meter. Hemsedal Skisenter har eget stort barneområde. I år er barneområdene både hos Hemsedal og Solsiden utvidet. Hemsedal Skisenter byr på ny åtteseters stolheis.

Når det gjelder snowboard er er snowparken i Hemsedal svært populær blant brettentusiastene. Gratis skibuss knytter de fleste innkvarteringsstedene til skisenteret.

Hemsedal er et av Norges mest stabile skisteder. Skisesongen varer fra medio november til begynnelsen av mai. I 2008 er sesongavslutningen 4.mai.

Hemsedal Golfbane, Grøndalen (foto: Hemsedal Turistkontor / Per Ervik)Sommer som vinter – midt i smørøyet

Hemsedal ligger strategisk til midt mellom Oslo og Bergen. I Hemsedal befinner du deg kort vei fra mange attraksjoner som Vestlandsfjordene og Flåmbanen blant annet. Om sommeren byr Hemsedal på et vakkert kulturlandskap rammet inn av mektige fjell. Mulighetene for fotturer er uendelige.

Også om sommeren er dalen full av liv og aktiviteter. Hemsedal har hestesentere, hundekjøring, bowling, fantastisk fiske, topp forhold for klatring, milevis med langrennsløyper, flotte sykkelforhold med to egne Bike parker, flere golfbaner, tennis, levende støler, muligheter for kanopadling og mye mer. Aktivitetsmulighetene i Hemsedal er enorme.

Livet i Hemsedal

Når dalen ikke er full av alle som har Hemsedal som sitt andre hjem er det to tusen personer som bor fast i Hemsedal. De faste innbyggerne eller Hemsedølingene lever stort sett av turisme eller jordbruk.

Fisketur i Hemsila (foto: Hemsedal Turistkontor / Per Ervik)Fiske i Hemsedal

For deg som er glad i å fiske er Hemsedal også et eldorado. Fluefisket i Hemsila og Grøndøla er kjent for mange. I Hemsedal er det også godt fiske i mange fjellvann. Det selges ett fiskekort som gjelder for 18 vann og fire elver. Du har dessuten mulighet til å leie robåter og fiskeutstyr. En ny måte å komme i kontakt med fisken på er å delta i ørretsafari. Ørretsafari er en tur i elva sammen med ørreten der du har på deg våtdrakt, flytevest og dykkemaske og rett og slett kaster deg ut i elva sammen med ørreten og en guide.

Og et sted å være

Overnattingsmulighetene i Hemsedal er mange, du kan velge mellom luksushoteller og enklere hoteller, leiligheter, hytter og campingvogner. Hemsedal Turistkontor kan til en hver tid hjelpe deg med bookingen.

Lett å komme seg til Hemsedal uten bil

Du trenger ikke nødvendigvis egen bil for å komme deg til Hemsedal. Det finne flere muligheter for busstransport, særlig om vinteren. I vintersesongen (16.12.07-20.04.08) er det tre avganger med ekspressbusser mellom Gardermoen og Hemsedal på fredager og onsdager.
Flere tips om transport her >>

Turistinfo i Hemsedal

Hemsedal Turistkontor
Postboks 3
N-3561 Hemsedal
Tlf: +47 32 05 50 30
Fax: +47 32 05 50 31

Skisentere i Hemsedal

Hemsedal Skisenter AS
Skiheisvegen
3560 Hemsedal
Tlf: 32 05 50 60

Skiskoler og skiutleie i Hemsedal

Hemsedal Skiskole
Hemsedal Skisenter
Skiheisvegen
3560 Hemsedal
Tlf: 32 05 50 60

Overnatting i Hemsedal

Skarsnuten Fjellandsby
Skarsnuten Managment AS
Postboks 74
3561 Hemsedal
Tlf: +47 32 06 70 10
Fax: +47 32 06 70 11