Søk i Aktiv i Oslo

Strandrestauranter og fjordrestauranter - Aktiv I Oslo

Strandrestauranter og fjordrestauranter langs Oslofjorden i Oslo og Akershus

Oslofjorden er fantastisk, og Oslo har en lang og spennende strandlinje. Fjord-Oslo forbindes først og fremst med Aker Brygge, Rådhusbrygga og Akershusstranda. Denne delen byr på massevis av serveringssteder og folkeliv og er en viktig del av Oslofjorden, men indre Oslofjord har mer å by på, mye mer.

Lille Herbern StrandrestaurantFolkehav eller ro – du bestemmer
På denne siden finner du serveringssteder nær sjøen av alle typer, fra stille fjordkroer og gourmetrestauranter utenfor allfarvei til livlige barer på Aker Brygge. Dette er rett og slett en oversikt over hvor man kan nyte mat og drikke i Indre Oslofjord

Vollen i Asker, selskap på Dyna Fyr og mye mer
Vollen i Aker byr på ypperlig fjordutsikt. Fra Oslo går det hurtigbåt til Vollen flere ganger daglig. I Vollen kan du oppleve sørlandstemning og tettstedet byr på flere spisesteder.

På Dyna Fyr kan du sitte i et lokale som ligger på en øy som er så liten at den minner om et skip. Fyret ligger midt i skipsleia og fra selskapsbordet kan du titte inn lugarene på passerende cruiseskip, så nær deg seiler de. Om høsten og kan du oppleve en helt annen stemning med elementene tett innpå deg i varmt og intimt lokale omgitt av gode venner i høstmørket.

Liker du fyr? Vi har en egen side med oversikt over fyr til leie

Hukodden uteserveringEnkelt eller luksuriøst – du får alt ved fjorden
Indre Oslofjord byr på så mangt, fra hektisk natteliv på Aker Brygge, til det helt enkle og nesten meditative preget på Klosterkroa på ved ruinene på Hovedøya. Du kan spise trailersjåførmat og studere lekre båter på Frognerstranda Kro ved Kongen i Frognerkilen eller du kan spise de aller lekreste retter i trendy omgivelser på Bølgen og Moi ved Henie Onstad Kunstsenter.

Les mer om øyene i Indre Oslofjord

Kjente og kjære eller nye og spennende
På Bygdøy har det vært fjordrestauranter i mange, mange år. Her finner du koselige Rodeløkka Kafe med enkel servering i hyggelige omgivelser, ved Dronningen ligger Lanternen og på Bygdøynes, inne i Sjøfartsmuseet finner du Najaden. Til Lille Herbern som ligger på ligger på sin egen øy (Øya heter Lille Herbern), kan du komme med en liten ferge. Sult overtok denne perlen av en restaurant for noen år siden og har renovert stedet. Her finner du nå en topp meny og unike omgivelser. Sult har også overtatt driften av Hukodden Restaurant som ligger ytterst, ja på Hukodden. Stedet har fått ny og spennende meny og har også blitt restaurert. Sult liker fjordrestauranter og driver også restauranten på Hvalstrand Bad. Hvalstrand Bad er en funkisperle på samme måte som Ekeberg Restauranten, som heldigvis er i full drift igjen med fantastisk fjordutsikt til stor glede for alle i Oslo.

Vollenfjord KroStrandperlene pusses opp
Mange strandrestauranter, kroer og serveringssteder langs indre Oslofjord har fått lov til å forfalle, men i det siste har mange av heldigvis blitt pusset opp. Ryktene sier at turen endelig er kommet til Ingierstrand Bad.

En gang i tiden danset 1000 mennesker på Ingierstrand
En gang i tiden gikk det båter fra Oslo til Ingierstrand med festglade mennesker på sommerkveldene. Restauranten “Den Hvite Elefant” hadde stort utendørs dansegulv og plass til 1000 gjester. Håper noen tar seg bryet med å gjenåpne det hele med dansegulv og alt! Jeg ville dratt dit med båt en lørdagskveld og det tror jeg ganske mange andre ville ha gjort også.