Søk i Aktiv i Oslo

Oktoberfest i Oslo - Hvor og når i 2021 - Aktiv i Oslo

Oktoberfest i Oslo 2021

Finn frem bayersk dirndl og lederhosen (festdrakt og lærbukse) og gjør deg klar for bayerøl i énliterskrus, pretzel, tyrolermusikk og hæla-i-taket-stemning i gigantiske øltelt! Det er endelig tid for Oktoberfest i Oslo!

Er du på jakt etter en oktoberfest hvor du kan danse til tradisjonell live-musikk og drikke øl fra både mugger, beger, krus og horn, er dette stedene som går all-in for årets oktoberfest i Oslo.

Kommende Oktoberfest i Oslo 2021 

> Oktoberfest på Henry & Sally´s
> Oktoberfest på Paviljongen
> Oktoberfest på Olympen
> Oktoberfest på Youngstorget 

Det er i Oslo du finner den største dirndl- og lederhosen-kledde mengden i Norge. Hvert år kommer tusenvis av mennesker til Oslo for å oppleve den vanvittige atmosfæren og drikke liter på liter med øl. Finn et bord (⅓ av bordene er som regel førstemann til mølla), dans til live-musikk og allsang mens du blir glad bare av å være rundt folkemengden som har kommet for én grunn; å ha det gøy! (Det anbefales, men du må ikke ha kostyme – kom som du er!) 

Hæla i taket

Den tyske ølfestivalen har blitt et verdensfenomen, en STOR tradisjonsrik fest du ikke vil gå glipp av. Med kostymer, musefletter, tyrolerhatter og ølkrus danses det på bordene til live-musikk, mens andre konkurrerer i øltønneløfting og jodler når seieren er i boks. Høyere festfaktor skal du lete lenge etter.

Tradisjonen startet i Bayern i Tyskland 12. oktober 1810 under feiring av et kongelig bryllup. I over 200 år har tyskerne brukt oktoberhelgene til å drikke øl og kle seg i tradisjonelle drakter. En ting sikkert – tyskerne vet å ha det gøy og resten av verden har replikert den bayerske festen, og tatt den med hjem til sine egne byer. Oslo er intet unntak. 

Har du ikke vært på oktoberfest i Oslo enda? Stikkord er hæla i taket, tenna i tapeten, oompah-band og bunnløs brunch. Det er moro! Det er fest! Det er livlig! Og det er øl, øl og mere øl!

Oktoberfest siden 2001

Det var tyskeren Norbert Kühn som først brakte ølfestivalen “Oktoberfest” til Norge i år 2000, på Leira i Valdres. Den store suksessen gjorde at Oslo hang seg på året etter, i 2001, og har siden blitt mer og mer populært. Billettene flyr, det gjelder å sikre seg plass tidlig.

Oktoberfest og Covid-19

Pandemien setter enda begrensninger og restriksjoner. Oktoberfest på Youngstorget melder f.eks at restriksjoner kan medføre at publikum må ha grønt coronasertifikat for å entre lokalet. Sjekk med stedene som arrangerer Oktoberfest i Oslo hvilke regler som gjelder. 

Lag din egen Oktoberfest i Oslo!

Oktoberfest som tema er en sikker vinner! Kanskje du av en eller annen grunn ikke får deltatt, kanskje billettene er utsolgt eller får du rett og slett ikke nok av den bayerske tradisjonen? Lag din egen Oktoberfest, da vel. Bare pass på ha høvelig mengder med øl, gjerne av det bayerske slaget. 

Oppskrifter til å fylle matplanker med svineknoker, Wurst, sauerkraut, nakkekoteletter, kylling og tilbehør kan du finne her. 

Tyrolerhatter kan du kjøpe eller lage selv. Trenger du tips og inspirasjon til bekledning både for han og henne finner du mye nyttig informasjon her

Skal du virkelig slå på stortromma med egen Oktoberfest er det å anbefale å booke et tyroler- eller oompah-band for live-musikk i tradisjonens tro. Er du av den ekstra ivrige typen kan du også ringe musikkskoler og høre om de har et jodlekurs du kan delta på, men et par bayere inn i festen pleier å hjelpe på jodle-evnen. 

Viel Glück! (Lykke til!)