Søk i Aktiv i Oslo

Fredsprisutstilling - utstillinger på Nobels Fredssenter

Liu Xiaobo på Nobels Fredssenter
Fra utstillingen “I have no enemies” om Liu Xiaobo på Nobels Fredssenter i 2010.

Utstillinger på Nobels Fredssenter i forbindelse med Fredsprisen 2011

Nobels Fredssenter i den gamle Vestbanebygningen på Aker Brygge holder vanligvis flere utstillinger hvert år i forbindelse med utdelingen av Nobels Fredspris.

Fredsprisutstilling 2011

Sheroes

Utstillingen portretterer fredsprisvinnerne Ellen Johnson Sirleaf og Leymah Gbowee fra Liberia og Tawakkol Karman fra Jemen. Den norske fotografen Espen Rasmussen fulgte de tre fredsprisvinnerne i noen hektiske novemberdager før de kommer til Oslo for å motta fredsprisen i desember. Rasmussens unike fotoserier blir kjernen i årets utstilling.

Møt fredsbyggeren Ellen Johnson Sirleaf, som jobber for å få det tidligere krigsherjede liberia på fote igjen. Bli bedre kjent med fredsaktivisten Leymah Gbowee fra Liberia, som tvang frem en fredsavtale i hjemlandet, og som fortsatt kjemper for kvinners rett til deltakelse. Og se bildene av menneskerettsaktivisten Tawakkol Karman fra Jemen, som nekter å gi opp før Jemen har fått et demokratisk styre.

Fredsprisvinnerne åpner selv fotoutstillingen under Nobeldagene i desember.
Følg prosessen med å lage utstillingen på Nobels Fredssenters blogg >>

For å feire årets fredspris inviterer Nobels Fredssenter til gratis adgang og daglige omvisninger fra 12. desember og ut året.
Utstillingsperiode 12. desember 2011 – 2. september 2012.

Fredsprisutstilling 2010

I have no enemies

Fredsprisvinnerutstillingen 2010 forteller historien om Liu Xiaobos modige og langvarige kamp for at grunnleggende menneskerettigheter skal gjelde i Kina: fra deltakelsen i protestene på Den himmelske freds plass i 1989 og frem til Charter 08.

Utstillingen gir også et aktuelt innblikk i dagens Kina: I en stor fotoreportasje laget for Nobels Fredssenter i Kina nylig, fortelles historier om økte forventninger, rettsikkerhet og fremtidsutsikter for folket og republikken.

Fredsprisvinnerutstillingen 2010 består fotografier, filmer og tekster, og den har en rekke bidragsytere i og utenfor Kina.

Les mer om hva Nobels Fredssenter tilbyr >>

Fredsprisen – guide til Nobels Fredspris >>