Søk i Aktiv i Oslo

Karneval i Norge - Karnevalstradisjon i Norge

Karneval i Norge

Karnevalsfester er en sikker vinner blant de yngre

Stortromme KarnevalI Norge står karnevalet sterkest i barnehager og på småskolen, barn elsker å kle seg ut og pynte seg. Mange skoler og barnehager arrangerer derfor karneval i februar. Bursdagsbarn som fyller år i februar arrangerer også gjerne karneval. Ellers kan man jo kle seg ut til andre anledninger også og nå om dagen er det flest som kler seg ut til halloween og noen kler seg ut som julebukker. Det er også populært med ulike temafester.

Vi i Aktiv I Oslo skulle ønske det var store karneval ute i gatene i hele Norge, men været setter vel også litt begrensinger på lysten til å danse lettkledd i gatene? Derfor er det kanskje best å ha karneval inne? Hvis du har lyst kan du finne noen tips på våre sider om karnevalutstyr, kostymer og festutstyr.

Karneval i Oslo på 80-tallet

I 1983 ble det for første gang arrangert karneval i Oslos gater og i 1984 var det sambafeber i hele Norge. Folk arbeidet med kostymer og alle sang

Olé, olé
Samba’n er løs
Her i Oslo er det karneval

Dessverre skled det hele ut, det ble for mye forsøpling og fyll. Og i 1986 ble det arrangert karneval for foreløpig siste gang i Oslo. Det er veldig synd at karnevalet i Oslo tok slutt, selv husker jeg karnevalene som lysende minner i min egen oppvekst. De var noe av det beste og morsomste som har skjedd i Oslo noen gang.