Søk i Aktiv i Oslo

Juleprogrammer på TV i julen

Tre nøtter til Askepott er en klassiker som blir vist hvert år på julaften.

Juleprogrammer på TV – julen 2014

Hvilke juleprogrammer kan du se på TV denne julen?

Her kommer det en oversikt over hvilke juleprogrammer du kan se på TV julen 2014.  Alt juleprogrammet er ikke fastsatt ennå, men vi oppdaterer så fort det kommer noe nytt!

[include filepath=”/inc/social-buttons.php”]

Juleprogrammer på NRK

Julemorgen – NRK Super 22.12 – 01.01
For barna er det “Julemorgen” som åpner juleferien. Slik har det vært de femten siste årene. Denne julen skal Margrethe Røed, Heidi Marie Vestrheim og pianisten Lars Andreas Aspesæter starte dagen med gjester, filmer, sang og musikk. Det blir to og en halv times sending åtte dager på rad. På julaften er programmet utvidet og går delvis i samsending med NRK1.

Jul på Slottet 2012 – NRK 1 22.12
Kongeparet inviterer til konsert i Slottets store festsal ved inngangen til julehøytiden. Tuva Syvertsen og Kurt Nilsen er blant artistene som opptrer med Kringkastingsorkestret og Nasjonalballetten. Kronprinsfamilien vil også være til stede.

Kvelden før kvelden – NRK 1 23.12
Flere gode førjulsopplevelser blir det på lille julaften. Da skal Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh lede et av årets aller mest sette tv-programmer. Det nye programlederparet får følge av stjernekokken Tom Victor Gausdal. Toppartister opptrer, og kjente folk forteller om sine juletradisjoner. Og ja, Grevinnen og hovmesteren skal skåle i år også.


Julaften
På julaften når vi årets absolutte toppunkt når det gjelder tradisjonskrav. Selvsagt skal de innfris: “Tre nøtter til Askepott”, “Reisen til julestjernen”, “Karl-Bertil Jonssons julaften” og Disney-kavalkaden er blant programmene som setter julestemningen i de tusen hjem. Etter familiegudstjenesten og juleevangeliet synger Sølvguttene julen inn.

Spesialutgaven av “Norge rundt ” er et annet selvsagt innslag. “Fridtjofs jul” med Øivind Blunck sendes på julaften i år. I en britisk dokumentar får vi et meget personlig portrett av dronning Elizabeth, laget av hennes sønn, prins Charles. Natten rundes av med den norske kinosuksessen “Hjem til jul”. Denne sendes også uka før, 18. desember.

Godbiter i romjulen
Romjulen innledes med “Julenøtter”, som i år kan feire 20-årsjubileum. I fjor overtok humorduoen Øystein Bache og Rune Gokstad programlederrollen etter Roald Øyen. De skal igjen servere spennende og underholdende oppgaver som hele familien kan prøve å knekke. (“Julenøtter”, NRK1 25.12-1.1)

Kongeparets tilbakeblikk på året som gikk er blitt en annen fast tradisjon. I intervjuet på Slottet snakker de to blant annet om sin 75-årsfeiring, de mange reisene, møtene med mennesker, dronningens biografi og ikke minst om troen på ungdommen. Programleder er Nadia Hasnaoui. (“Året med Kongefamilien”, NRK1 26.12)

Sportsjulen

Også de sportsinteresserte får sitt i julen. Lørdag 29. desember begynner Tour de Ski, som dekkes tungt av NRK Sport. Sju renn på ni dager arrangeres fram til finalen 6. januar. Jann Post og Torgeir Bjørn kommenterer. Programleder Ida Nysæter Rasch (bildet nederst) står i målområdet sammen med NRKs langrennsekspert Thomas Alsgaard.

I eksakt samme periode sendes den tradisjonsrike hoppuka fra fire ulike bakker i Tyskland og Østerrike. Arne Scheie og Espen Bredesen er på plass i kommentatorboden.

NRK-sportens høydepunkter fra sportsåret 2012 (27. desember) og skiskyttershow kommentert av Andreas Stabrun Smith (29. desember) er andre godbiter fra Sporten i julen.