Søk i Aktiv i Oslo

Grillutstyr - Morsom grilling med godt utstyr hos Aktiv i Oslo

Grillutstyr – morsom grilling med godt utstyr

Utstyr er viktig, og for mange grillkokker er alt det flotte grillustyret det går an å få tak i halve moroa med grilling.

Under kan du finne et utvalg av nødvendig (og unødvendig) utstyr for grillsesongen.

Vannflaske / spruteflaske
Vannflaske når du bruker kullgrill. Det vil alltid komme flammer når saft og fett drypper ned i grillen. Sprut på flammene, men for all del ikke sprut på gassgrillen. Vannet slukker flammen, men gassen fortsetter å sive ut!

Grillpensel
Denne bruker du til å pensle selve grillristen når den er varm og til å pensle kjøttet underveis. Bruk gjerne en pensel med langt skaft, så slipper du å brenne deg.

Steketermometer
Steketermometer trenger du når du griller store stykker. Uten det er det vanskelig å vite når kjøttet er ferdig stekt. Stikk termometeret dypt og midt inn i kjøttet, men ikke mot et ben.

Grillklyper
Grillklyper er viktig, ikke bruk gaffel når du snur kjøttet.

Grillvotter
Både selve grillen og grillmaten blir varm

Grillspyd
Grillspyd er topp. Sats på grillspyd med håndtak av tre, de med metall blir veldig varme. Bruker du trespyd må disse bløtlegges i en time før du bruker dem, ellers er faren stor for at de begynner å brenne.

Matpinnsett
Matpinnsett er et av de mest praktiske grillredskapene, matpinsettet har god presisjon og kan brukes til det meste.

Pølsegriller
Det finnes praktiske små anrettninger som du kan feste fire pølser i av gangen. En pølser griller gjør det lett å snu pølsene, og hidrer at de brenner seg fast, ruller ned i glørne eller på bakken. En pølsegriller kan også brukes til grilling av pølser på bålet. Husk imidlertid at ringen som holder de to små ristene sammen kan bli veldig varm.

En god kniv, stekegaffel og skjærefjøl
Husk en god kniv og en god stekegaffel. Griller du store stykker som stek eller filet, er det godt å ha skikkelig redskap for hånden til oppdeling.