Søk i Aktiv i Oslo

Grillmat - Tips om grillmat og og grillkjøtt

Grillmat

Grillmat

Det finnes mye mat som kan grilles, men det er likevel lett å gå tom for idéer. Frisk opp hukommelsen og hent ny inspirasjon til årets grillsesong.

[include filepath=”/inc/social-buttons.php”]

Etter at grillen er varm er det smart å pensle litt olje på den varme grillristen, så setter ikke maten seg fast. Ikke stikk hull i kjøttet, da blir det mindre saftig. Bruk grillklype ikke gafler.

Husk at tykke kjøttstykker krever lavere varme og lengre steketid enn de tynn. La alltid alt kjøtt hvile noen minutter før det serveres. Hvis du lar kjøttet hvile, beholder det den gode saften.

Marinering er et annet tips. Mariner gjerne grillmaten hjemme, kjøttet blir mye bedre. Unntaket er marinader med sukker og tomat. Denne typen marinader tar lett fyr, så slike marinader skal du kun pensle med rett før grillmaten er ferdig,

Nesten alle typer kjøtt kan grilles. Kjøttet bør være mørt og er kjøttet frossent, bør det tines i god tid før du skal grille. Råvarene bør ha romtemperatur. Ta kjøttet ut av kjøleskap minst 30 minutter før grillingen, men ikke la det stå eller ligge varmt i mer enn en time.

Pølser
Pølser er alltid like populært – og ikke bare barnas favoritt. Det finnes mange pølsetyper og velge mellom, så her er det bare å velge og vrake.

Storfekjøtt
En rekke forskjellige kjøttstykker fra storfe blir ypperlig grillmat. Biff er en gjenganger, men sørg for å bruke godt mørnet kjøtt. Flatbiff og mørbrad kan gjerne kuttes i biter og brukes på grillspyd.

Lam
Lammekoteletter er like enkle å tilberede som de er gode å spise. Lammelår er lekker grillmat som kan grilles helt hvis du har godt tid eller skjæres i skiver. Lammeribbe egner seg også ypperlig på grillen.

Svinekjøtt
Svinekjøtt er ypperlig enten du satser på grillribbe eller koteletter. Litt mer eksklusivt er det med helgrillet indrefilet. Svinekjøtt er også topp på grillspydet.