Søk i Aktiv i Oslo

Søker ung gutt til hovedrolle

Publisert: 12.01.2015 22:11

ntso

31.01.2015 kl. 12:00

Stella Casting søker gutt med østlandsdialekt mellom 19 – 23 år som kan spille hovedrollen Dag i spillefilmen “Pyroman”.

“Pyroman” produseres av Pravda, regisseres av Erik Skjoldbjærg (NOKAS, Pionèr) og er basert på romanen ”Før jeg brenner ned” av Gaute Heivoll.

Send mail til pyroman@stellacasting.no med bilde, alder, telefonnummer og et par ord om deg selv.

Merk mailen med ”Dag”.

Vi tar kontakt med aktuelle kandidater.

PYROMANEN – SYNOPSIS

Det er sommer 1978 i den lille bygda Finsland, like i nærheten av Kristiansand.

Historien handler om Dag (pyromanen) og hans foreldre, Alma og Ingemann. Dag er 20 år gammel og har vokst opp i bygda. På gården der de bor har faren et lite verksted. Faren er ellers leder for det lokale brannvesenet.

Bygda har ingen brannmenn på fulltid, men en gruppe frivillige som stiller opp når det trengs. For det brenner nesten aldri i Finsland. Brann har vært en del av Dags oppvekst. Bygdas brannbil står i garasjen og brannklokka på tunet. Som barn fulgte han ofte med faren på utrykning.

Dag er et elsket og ønsket barn. Han kom til verden da foreldrene trodde det var for sent, og det er bare de tre – en skjør liten familie.

Dag er nå tilbake etter et år i militæret. Foreldrene merker at et vagt mørke har kommet over ham, men ingen snakker om det. Men ting begynner å forvitre og Dag forsvinner mer og mer inn i seg selv. En ordløs smerte presser seg fram i familien. Så begynner det å brenne.

Den første brannen er en gressbrann, den neste en løe. To branner på kort tid. Det er underlig, men ikke umulig og folk håper på det beste. Flere branner følger og på én natt brenner det tre steder. Det er tydelig for alle at en pyroman er løs. Frykten griper det lille samfunnet og borgervern dannes. Klokkeren sitter med hagle utenfor kirken i nattemørket og folk skuer mistenksomt på fremmede biler som passerer gjennom bygda.

Alma merker at noe er galt – et skritt i trappen, et rart tonefall, et unnvikende blikk, en uventet kjøretur på natten. Samtidig er hun sterk i troen på at alt skal ordne seg til det beste. Hun overbeviser seg selv om at hun leser for mye inn i ting, men spenningen mellom intuisjonen og frykten for det hun føler er sant, går ikke over.

Ingemann fordyper seg i arbeid og plikter. Han har aldri vært vant til å snakke om det som er problematisk. Hans fornemmelser om at ikke alt er som det skal, kommer til uttrykk gjennom kroppen hans. Ettersom brannene øker i omfang, begynner hjertet hans å svikte og til slutt er det som om hele kroppen hans resignerer under presset av en erkjennelse han selv ikke forstår.

Dag kjører rundt i bygda om natten, han tenner på og skynder seg hjem, legger seg i sengen og venter på at alarmen skal gå. Det er et tynt befolket område der det tar tid før brannene oppdages. Når branngruppen så rykker ut, forvandles Dag fra gjerningsmann til redningsmann. Han får noe oppglødd over seg når det er utrykning. Etter hvert som Ingemanns hjerteproblemer dukker opp, blir han også en slags vikarierende brannsjef.

Under slokningsarbeidet viser Dag en stadig mer manisk oppførsel. Kanskje noen mistenker ham, men ingen sier det høyt. I dette pietistiske lille samfunnet anklager man ingen uten håndfaste bevis. Dette er også holdningen til Johansen, den lokale lensmannen, som etter hvert må se i øynene den verste av alle tenkelige muligheter, at pyromanen må være en av deres egne.

Alt rykker nærmere et inferno. Pyromanen tar stadig større risiko, som om han ønsker å bli tatt. Brutaliteten øker, og brannene rammer nå hus der folk bor. Et ektepar i 90-årene redder seg så vidt ut før flammene tar alt de eier og har..
Dag står til slutt ansikt til ansikt med sin mor, og hun får bekreftet sin største frykt. Pyromanen er hennes egen sønn.


Grønlandsleiret 25
0190


Stina Bakken
Stella Casting
95943655
pyroman@stellacasting.no